Ачма: як приготувати грузинський пиріг з лаваша з сиром

8 липня 2020, 18:51
Рецепт лінивої ачми з лаваша з кефіром і сиром сулугуні

Ачма - різновид хачапурі

Ачма – це різновид грузинського хачапурі. В оригіналі це складний пиріг з пластів тонкого відвареного тіста з начинкою з розсольних сирів. Ми ж пропонуємо вам приготувати спрощену версію ачми з лаваша з кефіром і сулугуні. Незважаючи на це, пиріг викличе захват у всіх, хто його спробує.

Ачма з лаваша з сиром і кефіром

Реклама

Ачма – різновид хачапурі

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 162 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 тонких листа лаваша
  • 400 г сиру сулугуні
  • 3 яйця
  • 1 стакан кефіру
  • 3 ст.л. зелені кропу (за бажанням)
  • 2 ст.л. молодого часнику (за бажанням)
  • Сіль, перець – за смаком
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. вершкового масла

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Сулугуні натерти на крупній тертці.
  2. Два середніх яйця збити виделкою в мисці. Влити кефір і перемішати.
  3. Зелень дрібно порізати ножем, попередньо вимивши і просушивши її.
  4. У глибокій мисці змішати сулугуні, яєчно-кефірну заправку, зелень, додати перець і трохи солі.
  5. Форму для випічки 25х25 змастити вершковим маслом. У форму покласти лист лаваша, щоб його краї звисали. На лаваш викласти частину сирної начинки.
  6. Далі накрити начинку листом лаваша. Продовжувати викладати начинку, чергуючи з листами лаваша, поки вона не закінчиться.
  7. Останній шар начинки накрити звисаючими листами лаваша.
  8. Щоб у ачми був красивий рум'яний верх, її необхідно змастити збитим яйцем зі сметаною. Для цього в окремій мисочці змішати сметану будь-якої жирності та яйце.
  9. Змастити ачму сметанно-яєчною сумішшю, викласти шматочки вершкового масла і відправити в духовку. Готувати 20-25 хвилин при 200°С або до золотистого кольору.

Як подавати випічку

Розрізати грузинський пиріг на порційні шматки і подавати гарячим.

Дивіться відео про секрети приготування хачапурі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати швидкі хачапурі з листкового тіста. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати хачапурі по-аджарськи.