7 поєднань продуктів, що підвищують цінність їжі

6 листопада 2016, 06:32
Поєднання при прийомі їжі певних продуктів допоможе отримати від них максимальну користь для організму

Вживання йогурту разом з бананами допоможе організму краще засвоювати

Чи знаєте ви які поживні речовини присутні в продуктах , які ви купуєте , і наскільки добре вони поглинаються організмом ? Британський дієтолог Роб Хобсон стверджує , що з'єднання певних продуктів може поліпшити засвоєння їх корисних речовин і допомогти запобігти безлічі хвороб , пише likar.info

Живильні речовини з з'їденої їжі вивільняються в процесі жування і засвоюються завдяки дії ферментів , які сприяють їх всмоктуванню і надходженню в кров . Але не всі поживні речовини можуть бути використані в повній мірі через несумісні продукти .

Реклама

Приготування їжі з урахуванням сумісності інгредієнтів страви допомагає кращому засвоєнню поживних речовин для організму . Наприклад , сира морква може бути відмінним джерелом не тільки клітковини , але і корисних каротиноїдів , якщо в приготованому з нею блюді присутні жири .

У своєму інтерв'ю для видання Healthista , дієтолог розповів про сім комбінаціях , які допоможуть вашому організму отримати максимум від продуктів , які ви їсте .

Оливкова олія і томати

Реклама

Дослідження показали , що 3-5 г жиру з продуктами , багатими на каротиноїди , можуть допомогти їх засвоєнню . Каротиноїди містяться не тільки в моркві або томатах , але і в інших продуктах , що мають помаранчеве або червоне забарвлення . Засвоєння цих корисних речовин допомагає захистити організм від хвороб завдяки їх антиоксидантним властивостям .

Куркума і чорний перець

Куркумін – активний інгредієнт , що міститься в куркумі , який володіє потужними протизапальними властивостями . На жаль , куркумін погано засвоюється , але це можна виправити за допомогою пиперіну , який знаходиться в чорному перці .

Реклама

Квасоля і цвітна капуста

Квасоля , як і всі бобові , містить негемове залізо , яке часто є основним його джерелом для людей , які дотримуються рослинної дієти , таких як вегани .

Поєднання багатьох джерел вітаміну С разом з продуктами , що містять цю речовину , допоможе поліпшити засвоєння цінного для здоров'я мінералу . Цвітна капуста , наприклад , є відмінним джерелом вітаміну С і добре поєднується в стравах з квасолею – в супах і тушкованих блюдах .

Лосось і сметана

Лосось є одним з небагатьох продуктів , які містять вітамін D. Цей вітамін необхідний для засвоєння кальцію , який міститься в молочних продуктах , таких , як сметана .

Молоко і мед

Молоко містить амінокислоту триптофан , яка використовується для синтезу серотоніну й мелатоніну в мозку . Вуглеводи , такі як мед , можуть допомогти засвоєнню триптофану , оскільки вивільнення інсуліну зменшує конкуренцію з боку інших амінокислот .

Зелений чай і лимонний сік

Зелений чай є одним з найбагатших джерел антиоксидантів , які можуть принести користь для здоров'я і допомогти зменшити ризик багатьох захворювань . Дослідники з Університету Пердью виявили , що поєднання зеленого чаю з лимонним соком збільшує кількість антиоксидантів , здатних засвоїтися в даній комбінації .

Банан і йогурт

Йогурт , як і інші молочні продукти , є багатим джерелом кальцію , який необхідний для здоров'я кісток , зубів і м'язової тканини . Дослідження показують , що поєднання продуктів , багатих кальцієм , з тими , що багаті на інулін ( волокна , які належать до групи під назвою фруктани ) , такі як банани , можуть збільшити поглинання цього мінералу .