7 корисних властивостей гарячого шоколаду

14 вересня 2017, 13:46
Головний напій осені дійсно приносить користь здоров'ю

Гарячий шоколад багатий антиоксидантами Фото: pixabay.com

1. Згідно з дослідженням, проведеним в Корнельському університеті, гарячий шоколад містить вдвічі більше антиоксидантів, ніж червоне вино, втричі більше, ніж зелений чай, і вп'ятеро більше, ніж чорний.

2. Вчені вважають, що чим вище температура гарячого шоколаду, тим більше антиоксидантів отримує організм.

Реклама

3. Гарячий шоколад містить речовини, які використовуються для лікування внутрішніх крововиливів, альбумінурії (наявність альбуміну в сечі свідчить про захворювання нирок) і діабету.

4. Хоча звичайний плитковий шоколад також багатий антиоксидантами, його користь для здоров'я може бути знівельована через наявність насичених жирів. Гарячий шоколад, як правило, містить набагато менше жиру на порцію в порівнянні з 8 грамами жиру в стандартній шоколадці.

5. Флавоноїди, які входять до складу гарячого шоколаду, підвищують рівень оксиду азоту в організмі. Завдяки цьому поліпшується кровотік, знижується артеріальний тиск і налагоджується робота серця.

Реклама

6. Флавоноїди в гарячому шоколаді також допомагають запобігти утворенню тромбів.

7. За даними американської Асоціації сприяння розвитку науки, гарячий шоколад збільшує приплив крові і кисню до мозку. А оскільки слабоумство часто викликано недостатнім притоком крові в мозок, дослідники вважають, що цю хворобу можна лікувати гарячим шоколадом.