15 найкорисніших продуктів на планеті, фото fithacker.ru
Про здорове харчування говориться багато, написано ще більше. Калорійність і цінність кожного продукту харчування вказується на всіх упаковках товарів. Але для організації харчування, що поєднує в собі користь і потреба в ласощах, корисно знати про найбільш цінних світових продуктах, пише Фітхакер.
На планеті існують унікальні продукти, до складу яких входять незамінні для людського організму речовини, мала кількість яких здатне заповнити нестачу вітамінів і цінних мікроелементів, в повному обсязі потрібних людині.
Фрукти, ягоди та злаки у свіжому вигляді несуть приголомшливий запас фізіологічного заповнення енергії. Велика їх частина зберігає максимум корисних речовин в замороженому або сушеному вигляді.
Пропонуємо ознайомитися з найбільш корисними продуктами людської цивілізації, несучими в собі максимальну користь кожному з нас:
1. Абрикос
У його складі міститься бета-каротин. Він обмежує дію вільних радикалів і не дає руйнувати стінки судин організму.
2. Авокадо
Фрукт, що містить корисні ненасичені жири і незамінну олеїнову кислоту. Вони здатні знижувати рівень холестерину і значно збільшувати ліпопротеїни високої щільності.
3. Малина
Ягода, багата вітаміном С. За рахунок кислоти, Елланджик що міститься в ній, ерешкоджає росту клітин раку.
4. Манго
Стандартного розміру один плід забезпечує організм людини майже повної добової потреби людського організму у вітаміні С (близько 57 мг.). Має здатність запобігати артриту, загоювати рани і зміцнювати імунну систему за рахунок присутніх у ньому антиоксидантів.
5. Мускусна диня
У своєму складі половинка дині містить подвоєну добову норму споживання вітаміну С (близько 115 -120 мг.) Потужний антиоксидант – бета-каротин захищає від негативного впливу на тканини і клітини людини активних вільних радикалів.
6. Журавлина або її сік
Унікальна ягода для боротьби з інфекціями сечовивідних шляхів, зупиняє розвиток хвороботворних бактерій. Калорійність склянки соку всього 144 кал. І повністю відсутні вуглеводи і жири.
7. Томат
У його складі присутній каротиноид – один з найпотужніших в цій категорії. Володіє антиоксидантними властивостями. Проведені дослідження доводять 50% скорочення ризиків появи ракових клітин в товстій кишці при щоденному вживанні. Томат запобігає появі проблем зі шлунком і сечостатевої системою.
8. Ізюм – сушений виноград
Справжній перли для організму людини. Великий вміст в ньому заліза забезпечує всі тканини людини киснем.
9. Інжир
Кількість в ньому вітаміну В6 повністю покриває потреби організму в серотоніні, званого "гормоном задоволення". Так само містить велику кількість калію і вуглеводів.
10. Лимон
У складі цього фрукта відсутні жири і вуглеводи, але присутні у значній кількості вітамін С і лімонен, здатні до запобігання ракових захворювань.
11. Цибуля
Дослідження його властивостей доводять зниження ймовірності появи раку за рахунок присутності в його складі флавоноіда- Quercetin.
12. Артишоки
При першому погляді незвичайні овочі зберігають у собі силімарин – антиоксидант, контролюючий за рахунок великого вмісту клітковини холестерин. Регулярне вживання артишоків знижує небезпеку появи раку шкіри.
13. Зародки пшениці
Прекрасно справляються з м'язовими спазмами, завдяки присутності в складі магнію. В одній стіл. л. його міститься 7% добової норми. Багате джерело вітаміну Е.
14. Сочевиця
Ісофлавони (Isoflavones), що містяться в ній, поставляють клітковину для серцевого м'яза і здатні боротися з раком грудей.
Морепродукти і всі види ракоподібних та молюсків містять рідкісні в нашому повсякденному раціоні калій, магній, йод, вітамін В12, особливо необхідні для підтримки активних розумових здібностей і якісного функціонування нервової системи.