Продукти, які онкологи радять обходити стороною

4 вересня 2017, 14:33
Деякі продукти збільшують шанс розвитку раку підшлункової залози на 67%

Штучно вирощена риба небезпечна для здоров'я. Фото: pixabay.com

Рак – складна група захворювань, які викликають безліч причин. Ми знаємо, що часто факторами, що сприяють розвитку хвороби є генетика, куріння, опромінення, неправильне харчування та інші. Але давайте розберемо докладніше, яку ж роль відіграє харчування в цьому списку. Представляємо вам канцерогенні продукти, які краще обходити стороною, пише ruonc.ru.

  • Рафінований цукор і цукрозамінники

Рафінований цукор не тільки здатний підвищити рівень інсуліну, навантаживши тим самим наш організм, але і є відмінним середовищем для підживлення ракових клітин. До такого висновку прийшов Отто Варбург в 1931 році, коли заявив: пухлини харчуються цукрами.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Намагайтеся виключити штучні підсолоджувачі і цукор їх свого раціону. Замініть його на мед, кленовий сироп, пальмовий цукор або стевію.

  • Перероблене м'ясо

Мається на увазі такі м'ясні продукти: бекон, ковбаси і сосиски. За статистикою результатів дослідження Гавайського університету, подібні продукти збільшують шанс розвитку раку підшлункової залози на 67%.

Реклама
  • Штучно вирощена риба

Сьогодні комерційне рибальство є розведення великої кількості риби в тісних умовах. Подібні умови збільшують шанс зараження риби всілякими бактеріями і вірусами. Тому часто рибу "підживлюють" пестицидами і антибіотиками. Краще зупинити свій вибір на "дикій" рибі, незважаючи на її завищену ціну.

  • Мариновані і копчені продукти

Часто продукти з маринадом включають в свій склад нітрати, для продовження терміну придатності. На жаль, але подібні добавки накопичуються в нашому організмі і можуть призвести до клітинних руйнувань.