Чому їсти потрібно повільно

27 жовтня 2015, 05:18
При швидкому вживанні їжі людина з'їдає більше, ніж їй насправді необхідно, і ризикує отримати проблеми з травленням

Їсти потрібно повільно. Фото mykartinka.ru

Одна з проблем сучасного життя полягає в тому, що ритм її дуже швидкий, доводиться постійно кудись поспішати і скрізь встигати. А як тільки виникає вільна хвилина, люди з жадібністю накидають на їжу. Проте вживати їжу краще повільніше, пише ""Країна здоров'я".

1. Зниження ваги.

Реклама

Дослідження різних вчених підтверджують той факт, що зниження швидкості поїдання їжі веде до зниження сумарного числа вживаних кілокалорій.

Те, що людина вже наїлася, мозок розуміє тільки через 20 хвилин, тому при швидкій їжі організм не встигне зрозуміти, коли ж насправді настав стан ситості. Якщо ж їсти повільно, то мозок своєчасно дасть інформацію, коли необхідно зупинитися.

2. Насолода їжею.

Реклама

Нелегко насолодитися їжею у випадку, якщо її доводиться ковтати, але не жувати при цьому як слід. Їжу – піцу, десерти і що-небудь підсмажене, їсти можна, але знову ж повільно, смакуючи її ретельним чином.

3. Поліпшення травлення.

Це можливо, але тільки у випадку, якщо людина їсть досить повільно, тобто жує більш ретельно. Відомо, що травлення починається вже в роті, тому, якщо пропустити цей крок, можуть початися негаразди зі шлунком.

Реклама

4. Зменшення стресу.

Коли людина трапезує не кваплячись, їй набагато краще вдається сконцентруватися на самій їжі, а не думати про справи. Коли люди їдять, вони повинні міркувати лише про їжу. І їжа краще буде засвоюватися, а голова при цьому зможе відпочити.

5. Боротьба проти швидкості.

Життя в постійному поспіху у багатьох людей викликає відчуття замкнутості, пригніченості. Сучасна людина проводить день, виконуючи завдання одне за одним, абсолютно не насолоджуючись життям. Забудьте про фаст-фуди! Сходіть у чудовий ресторан. Але значно краще – приготувати вечерю вдома і насолодитися нею сповна.