Зірки українського балету Катерина Кухар та Олександр Стоянов в Мексиці танцювали на висоті

20 липня 2017, 15:30
У перервах між концертами артистам вдалося побалувати себе гастрономічними витворами мексиканської кухні

Катерина Кухар і Олександр Стоянов. Фото: прес-служба

Прем'єри балету Національної опери України Катерина Кухар та Олександр Стоянов розповіли про свою поїздку в Мексику, де їм вдалося не тільки плідно попрацювати, але і захоплююче відпочити: спробувати делікатеси мексиканської кухні, відвідати визначні пам'ятки країни.

Олександр Стоянов: "У Мексиці ми танцювали в Grand Gala "ELISA Y AMIGOS" (гала-концерт "Еліза і друзі"). Еліза Кабрера – прима мексиканського та німецького балетів. Вона неймовірно позитивна людина, її дуже люблять мексиканці, коли ти йдеш з ній по вулиці в Мехіко, її буквально кожен другий зупиняє і просить автограф. Вона і її чоловік Михайло Каніскін, зібрали в Мексиці на Гала-концертах представників з кращих театрів світу: зірки балету Великого, Маріїнського, Нью-Йорк Сіті балет, Берлінської опери. Ми з Катериною Кухар представляли Національну оперу України. На концерті ми з Катею танцювали постановку Раду Поклітару, під пісню співачки Чавели Варгас, вона легенда для мексиканців, як для українців "Океан Ельзи". Чавела співала мексиканські любовні пісні. Коли ми танцювали цю постановку, глядачі в залі плакали. В цьому танці історія любові чоловіка і жінки, починаючи від їхнього знайомства і весілля до самої смерті. Завершували ми Гала-концерт фрагментом з вистави "Дон Кіхот"".

Реклама

Катерина Кухар: "У Мехіко ми танцювали на висоті 2700 метрів. Це подвійне навантаження для танцюриста. Тому в цей раз було важко танцювати. Для артистів за лаштунками поставили навіть балони з киснем, але ними всі боялися користуватися. Ніхто ж не знає, як відреагує в подальшому організм на них".

У перервах між концертами артистам вдалося побалувати себе гастрономічними витворами мексиканської кухні, відвідати туристичні міста Пуебла і Теотіуакан.

Олександр Стоянов: "Цього разу ми спробували справжню національну мексиканську страву "Ескамолес" – це, як виявилося, яйця чорних гігантських мурах, але нам про це сказали не відразу. Тільки після того, коли ми спробували. На вигляд – було дуже апетитно, схоже на кедрові горіхи".

Реклама

Фото: соцмережі

Катерина Кухар: "Це делікатесне блюдо в Мексиці називають місцевою "чорною ікрою". На смак, як пряжене молоко, подаються разом з підсмаженою цибулею. Не знаю, чи спробувала б я цю страву, якби мене відразу попередили з чого вона складається, але тим, хто планує їхати в Мексику, я раджу спрбувати на смак цей мексиканський делікатес".

Реклама

Фото:соцмережі

Фото: соцмережі

Фото: соцмережі