"Зважені та щасливі": ведуча шоу Мирослава Улянина поділилася рецептом корисної пасти

12 вересня 2018, 14:53
Мирослава розповіла, як приготувати овочеву пасту з помідорами чері

Ведуча "Зважених" Мирослава Улянина запропонувала авторський рецепт, який ідеально підходить для здорового харчування. Цю страву можна їсти вегетаріанцям і веганам, а також людям з глютено- або лактонепереносимістю, адже в овочевий пасті немає ні борошна, ні молочних продуктів.

Рецепт пасти з цукіні з соусом песто з шпинату і насіння соняшнику

Реклама
Паста з цукіні/LS_TEXT]
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • Цукіні – 1 шт.
  • Свіже листя шпинату – 1 пучок
  • Насіння соняшнику (несмажене) – 2 ст. л.
  • Часник – 1/2 зубчики (за бажанням)
  • Оливкова олія extra virgin або лляна олія – 1 ст. л.
  • Лимонний сік
  • Рожева гімалайська сіль – за смаком
  • Перець чорний і білий мелений – за смаком
  • Помідори чері – 3 шт.

Рецепт приготування:

  1. Для пасти: візьміть невеликий молодий цукіні, без насіння, з ніжною шкіркою. Наріжте його на зразок локшини. Для цього зручно використовувати слайсер.
  2. Для соусу песто: насіння соняшнику замочити на ніч у воді, щоб нейтралізувати фітинову кислоту, яка є у всіх горіхах і насінні (така кислота заважає засвоєнню корисних речовин з них). Вранці промити. Насіння буде м'яким і дуже приємним на смак. До потужного блендера скласти насіння, промите листя шпинату, півзубчика часнику, оливкову або лляну олію, сіль і перець. Подрібнити до однорідної густої маси – і ви отримаєте песто, з ніжною текстурою шпинату і неймовірним зеленим кольором, який чудово зберігається, якщо соус зберігати в холодильнику.
  3. У великій салатниці акуратно змішати цукіні, помідори чері і песто. Відразу ж подавати. Можна додати зелень – руколу, кінзу, петрушку, базилік.

Нагадаємо, раніше ми писали, яке меню Мирослава склала для учасників шоу "Зважені та щасливі". Сайт "Сегодня" також ділився рецептом овочевої пасти з кабачково-м'ятними кульками від Асмік Гаспарян