Печеня з яловичини з білими грибами: рецепт дня

18 серпня 2019, 08:00
Готуємо тушковане м'ясо з грибами на сковороді

Лимонний сік зробить яловичину м'якше

У серпні починається сезон білих грибів. Їх можна просто посмажити на сковороді разом з цибулею і сметаною, зварити грибний суп, додати в несолодку випічку або приготувати з ними ситну м'ясну печеню.

Дивіться відео, як приготувати м'ясо по-бургундськи:

Реклама

У нашому рецепті білі гриби тушкують разом з яловичиною, цибулею-шалот і м'ясним бульйоном. Готується ця печеня відносно швидко, але виходить дуже ароматною і апетитною. При подачею її можна доповнити келихом червоного вина.

Реклама

М'ясна печеня з білими грибами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 500 г філе яловичини
  • 500 г білих грибів
  • 5-6 цибулин шалот
  • 200-250 мл м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. борошна
  • Рослинна олія
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, обсушити і нарізати великими кубиками.
  2. Цибулю-шалот розрізати уздовж на четвертинки.
  3. Гриби добре промити, почистити і крупно нарізати.
  4. Цибулю-шалот обсмажити на олії до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
  5. Цибулю перекласти в миску, на сковороду додати ще трохи олії, якщо необхідно, обсмажити яловичину по 3-4 хвилини з кожного боку.
  6. Перекласти м'ясо до цибулі, а на сковороду відправити гриби. Обсмажити їх в олії, що залишилася 10-15 хвилин на середньому вогні.
  7. В самому кінці всипати борошно і добре перемішати.
  8. Влити бульйон і ще раз добре перемішати.
  9. Повернути на сковороду цибулю і яловичину, додати спеції і тушкувати все разом ще 5-10 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої яловичини з овочами і червоним вином.