Смажена картопля небезпечна для життя – вчені

18 червня 2017, 04:02
Вживання мінімум двох порцій смаженої картоплі в тиждень подвоює ризик передчасної смерті

Ілюстрація. Фото: pixabay.com

Вживання смаженої картоплі підвищує ризик передчасної смерті, з'ясувала група вчених з США, Італії, Іспанії і Великобританії. Відповідна стаття опублікована в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition.

До подібних висновків дослідники прийшли, спостерігаючи за 4400 добровольцями протягом восьми років. За відповідний період була зафіксована смерть 236 пацієнтів.

Особливу увагу вчені приділили харчовим звичкам випробовуваних і з'ясували, що вживання мінімум двох порцій смаженої картоплі в тиждень подвоює ризик передчасної смерті.

Відзначається, що варена або печена картопля подібної загрози не становить.

Нагадаємо, раніше британські дослідники заявили, що їжа, яка покривається в процесі смаження хрусткою скоринкою, може чинити негативний вплив на організм.

За їхніми даними
, хімікати в такій їжі можуть викликати рак. Найбільше шкідливих речовин в смаженій картоплі , чіпсах та тостах .