Запечена куряча грудка в лимонному соці: рецепт дня

21 лютого 2020, 10:15
Готуємо куряче філе з духовці з лимоном

Курка з лимоном в духовці

Дієтична, ситна і смачна куряча грудка підходить для приготування безлічі корисних страв. Найпростіший варіант – запекти куряче філе в духовці з лимонним соком і часником.

Читайте також:

Реклама

Щоб м'ясо залишалося соковитим, багато кулінарів радять попередньо вимочити його в соляному розчині. Для цього потрібно покласти грудку мінімум на 20 хвилин в солону холодну воду (в ідеалі у вас повинен вийти 4% -ний розчин солі).

Куряча грудка в лимонному соці

Курка з лимоном в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 119 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г курячого філе
  • Сік одного лимона
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Кілька зубчиків часнику
  • Спеції за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вимийте куряче філе і обсушіть.
  2. У мисці змішайте лимонний сік зі спеціями, оливковою олією і часником.
  3. Помістіть курку в форму для випічки і залийте лимонним соусом. При бажанні, можна помаринувати в ньому курячі грудки деякий час.
  4. Прикрийте фольгою і помістіть в попередньо розігріту духовку.
  5. Запікайте курячу грудку в духовці близько 30 хвилин.

Як подавати курку

Запечене куряче філе можна подавати з відвареним рисом, картопляним пюре, салатів зі свіжих або запечених овочів. З соусів найкраще підійдуть йогуртовий і гірчичний.

Дивіться відео, як приготувати дієтичне куряче філе:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами . "Сьогодні" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді .