Яблука і зелений чай захищають від раку і атеросклерозу – дослідження

15 квітня 2015, 03:45
Вчені з'ясували, що поліфеноли, що містяться в зеленому чаї і яблуках, пригнічують зайву активність факторів росту ендотелію судин

Фото: blog.foodnetwork.com

Вчені з'ясували, що антиоксиданти під назвою "поліфеноли", що містяться в яблуках і зеленому чаї, блокують дію фактора росту ендотелію судин, перешкоджаючи виникненню раку і атеросклерозу. Про це повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на журнал Molecular Nutrition and Food Research.

Білок під назвою "фактор росту ендотелію судин" контролює зростання нових судин у вже існуючій судинній системі або під час ембріонального розвитку зародка. Основні функції білка – створення нових судин в організмі після травми або в ситуації, коли наявні судини не можуть функціонувати, відновлення пошкоджених м'язів. Однак підвищена активність білка може призвести до важких хвороб, наприклад до розвитку ракових пухлин.

Реклама

Вчені з'ясували, що поліфеноли, що містяться в зеленому чаї і яблуках, пригнічують зайву активність факторів росту ендотелію судин. Крім того, ці антиоксиданти розширюють судини, попереджаючи їх закупорці і пошкодженню.