Рис з горошком та скумбрією / Фото: Скріншот із відео
Справжнє італійське різотто можна приготувати тільки з певних сортів рису. Найкраще підійдуть арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.
Ми пропонуємо зробити смачне весняне різотто за рецептом ведучого "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Григорія Германа. Він готує його із зеленим горошком, копченої скумбрією і сиром. Відео з покроковим рецептом дивіться нижче.
Різотто з горошком
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 120 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г рису
- 2 цибулини
- 60 г білого вина
- 1 копчена скумбрія
- 250 мл молока
- 180 г зеленого горошку
- 400 мл курячого бульйону
- 50 г твердого сиру
- 20 г вершкового масла
- 200 мл вершків
- Сіль
- Зелень
Спосіб приготування:
- Засипати зелений горошок на три хвилини в окріп.
- Обробити скумбрію, розділити її на шматочки і залити молоком.
- Додати до горошку вершкове масло і вершки, потім розім'яти все в пюре. Посолити і поперчити.
- Розігріти сковороду з маслом, додати дрібно нарізану цибулю. Обсмажити до прозорості.
- Всипати промитий сирої рис і влити вино, дати випаруватися.
- Потім порціями вливати бульйон, весь час помішуючи.
- Зняти з вогню і додати шматочок вершкового масла.
- Додати горохове пюре і тертий сир, приправити за смаком.
Як подавати різотто
Викласти різотто в глибоку тарілку. Дістати скумбрію з молока, посипати страву. Прикрасити готове різотто базиліком.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різотто з лисичками . "Сьогодні" також ділилися рецептом різотто від Гордона Рамзі .