Весняне різотто з горошком і скумбрією: покроковий рецепт від Григорія Германа

30 березня 2020, 14:15
Готуємо смачне блюдо італійської кухні

Рис з горошком та скумбрією / Фото: Скріншот із відео

Справжнє італійське різотто можна приготувати тільки з певних сортів рису. Найкраще підійдуть арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.

Читайте також:

Реклама

Ми пропонуємо зробити смачне весняне різотто за рецептом ведучого "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Григорія Германа. Він готує його із зеленим горошком, копченої скумбрією і сиром. Відео з покроковим рецептом дивіться нижче.

Різотто з горошком

Рис з горошком та скумбрією / Фото: Скріншот із відео

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 120 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 300 г рису
  • 2 цибулини
  • 60 г білого вина
  • 1 копчена скумбрія
  • 250 мл молока
  • 180 г зеленого горошку
  • 400 мл курячого бульйону
  • 50 г твердого сиру
  • 20 г вершкового масла
  • 200 мл вершків
  • Сіль
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Засипати зелений горошок на три хвилини в окріп.
  2. Обробити скумбрію, розділити її на шматочки і залити молоком.
  3. Додати до горошку вершкове масло і вершки, потім розім'яти все в пюре. Посолити і поперчити.
  4. Розігріти сковороду з маслом, додати дрібно нарізану цибулю. Обсмажити до прозорості.
  5. Всипати промитий сирої рис і влити вино, дати випаруватися.
  6. Потім порціями вливати бульйон, весь час помішуючи.
  7. Зняти з вогню і додати шматочок вершкового масла.
  8. Додати горохове пюре і тертий сир, приправити за смаком.

Як подавати різотто

Викласти різотто в глибоку тарілку. Дістати скумбрію з молока, посипати страву. Прикрасити готове різотто базиліком.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різотто з лисичками . "Сьогодні" також ділилися рецептом різотто від Гордона Рамзі .