Великий піст 2019: рецепт тушкованого перцю з соєвим фаршем

27 березня 2019, 11:00
Соя – прекрасний замінник м'яса під час посту

Фарширований перець в духовці

Класична начинка для фаршированого перцю – це м'ясо і рис. Під час Великого посту, який відбудеться з 11 березня по 27 квітня, м'ясо в рецепті можна замінити соєвим фаршем.

Фаршировані перці з соєвим фаршем

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г соєвого фаршу
  • 6 перців
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 200 г моркви
  • 1-3 зубчики часнику (за смаком)
  • 30 г рису
  • 50 г томатного пюре
  • Корінь селери
  • Зелень петрушки
  • Лавровий лист
  • Сіль, чорний перець за смаком

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Відваріть соєвий фарш в киплячій підсоленій воді за інструкцією на упаковці, відкиньте його на друшляк і злегка відіжміть.
  2. Рис відварити до напівготовності.
  3. Очищені і нарізані овочі (цибуля, морква і корінь селери) підсмажте на олії до золотистого кольору, додайте фарш і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
  4. Змішайте вміст сковороди з прянощами і рисом.
  5. Нафаршируйте підготовлені перці отриманою сумішшю, складіть їх до каструлі.
  6. Приготуйте соус. Для цього додайте томатне пюре, лавровий лист і дрібно нарізаний часник до води, в якій варився фарш. Залийте соусом перці і тушкуйте на слабкому вогні до готовності (20-30 хвилин).
  7. Перед подачею прикрасьте перці зеленню петрушки. Страву можна посипати розкришеним пісним сиром.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рулетиків з перцю з тунцем, зеленню і вершковим сиром. "Сегодня" також писали, як приготувати грецький салат з картоплею і запеченим перцем. Крім цього, ми розповідали, як приготувати м'ясний рулет з болгарським перцем і сиром.

Дивіться відео, як приготувати фаршировані авокадо: