Варена кукурудза, креветки і трубочки зі згущеним молоком: ТОП найнебезпечніших літніх продуктів

16 липня 2019, 10:30
Деяка їжа в спеку може викликати сильне отруєння

Креветки небезпечно їсти в спеку / Фото: Pexels

Варена кукурудза, креветки, солодкі трубочки і тортики, а ще молочні продукти, фастфуд і перекус в кафе – все це в спеку перетворюється з смачного обіду на потенційну загрозу. Найбільше скаржаться люди на страви з соусами, грибами або ягодами.

Реклама

Креветки небезпечно їсти в спеку / Фото: Pexels

При цьому багато хто просто не знають, як виявити зіпсований товар. Влітку, через сильну спеку, деякі продукти, які взимку українці без остраху купують в замороженому вигляді, стають причиною масових отруєнь, оскільки швидко псуються і в них розмножуються небезпечні бактерії. Експерти радять бути особливо обережними з креветками, рибою, вафельними тортиками і трубочками, молочними продуктами, сирим і в'яленим м'ясом.

Читайте також:

Реклама

За словами фахівців, неправильне зберігання продуктів – головна причина отруєнь. В кафе і кулінаріях варто уникати страв з соусами. Салати, піцу і інше бажано теж не купувати.

Підхопити кишкову інфекцію можна і вдома. Щоб цього не сталося, рибу і м'ясо потрібно піддавати якісній термічній обробці. Якщо річкову рибу, курятину або свинину недосмажити або недопекти, можна швидко опинитися в лікарні. Тому, якщо ви відчули симптоми харчового отруєння, негайно звертайтеся до лікаря. А ще при отруєнні потрібно пити сорбенти і не допускати зневоднення, адже останнім небезпечно своїми наслідками: судомами і запаленням всього організму, і статися це може протягом кількох годин.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла, як вибрати безпечне морозиво.