У Росії придумали чіпси з риби

8 березня 2015, 00:40
Вчені запевняють, що їхній продукт дуже корисний

Вчені створили рибні чіпси. Фото: happy-forum.net

Фахівці Всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства та океанографії (ВНІРО) розробили рецепт виготовлення чіпсів і паштетів з дрібної пелагічної риби із загону оселедцеподібних - хамси.

"При вживанні 100 грамів чіпсів або паштету забезпечується понад 25% добової потреби дорослої людини в кальції, йоді, залізі, цинк і фосфорі, розроблена харчова продукція характеризується підвищеним вмістом поліненасичених жирних кислот сімейства омега-3", – йдеться в повідомленні інституту.

Реклама

Там додається, що "розроблені технології чіпсів і паштетів з хамси, що включають в себе використання цілої нерозділеної риби, є інноваційними та перспективними, а продукти за своїм складом, харчовою та біологічною цінністю – унікальними".

Фахівці отримали чіпси, змішавши широко поширену в Азово-Чорноморському басейні подрібнену рибу з картопляним пюре і кукурудзяним крохмалем.

"Особливістю технології отримання паштету було використання в рецептурі бланшированої хамси, без відділення голови і кісток, тонке подрібнення фаршу з овочевими компонентами і подальша термічна обробка паштету сприяли розм'якшення кісток і поліпшенню смакових характеристик готового продукту", – зазначили в інституті.

Реклама

Паштети і чіпси з хамси відрізняються від традиційних продуктів меншою калорійністю і підвищеною біологічною цінністю.