У Китаї створили яловичину з властивостями риби

9 червня 2015, 06:03
Вчені довго билися над вирішенням питання

Фото: соцмережі

Нежирна яловичина – найкорисніший вид м'яса, проте, воно було б ще кориснішим, якби містило омега-3 жирні кислоти, як риба. Над цією проблемою багато років працювали вчені з китайського міста Янлін і нарешті створили дослідний зразок яловичини з властивостями риби.

За допомогою генної інженерії вони ввели ембріонам корови додатковий ген, який трансформує омега-6 жирні кислоти, які містяться в яловичині, в омега-3 жирні кислоти, типові для риби. Три піддослідних теляти досягли віку 4 місяців. Протестувавши їх м'ясо, вчені виявили в ньому 5-кратне збільшення кількості омега-3 жирних кислот.

Реклама

Керівник дослідження Гон Чен розповів, що поки рано говорити про виведення нової породи, м'ясо якої буде таким же корисним, як риба, але перший крок у цьому напрямку зроблений.