Солодощі. Фото: pixabay
Найбільша частка калорійності добового раціону має припадати на сніданок , а мінімальна – на вечерю .
Це з'ясували вчені з Університету Лома Лінда в США , опублікувавши своє дослідження в Journal of Nutrition .
Фахівці не рекомендували харчуватися після 18:00, пропонуючи таким чином взагалі виключити прийом їжі пізно ввечері .
- Читайте також: 50-річна Сальма Хайєк поділилася секретом тонкої талії
До таких висновків автори дослідження прийшли , оцінивши калорійність їжі в залежності від часу її прийому у близько 50 тисяч осіб . Ті з них , хто щільно снідав , мали більш низький і стабільний індекс маси тіла , ніж інші .
Вчені вважають , що калорійний сніданок зменшує тягу людини до їжі протягом дня , в результаті чого вона , наприклад , відмовляється від фастфуду . Крім того , регулярні щільні сніданки знижують вміст жирів в крові і покращують чутливість до інсуліну .