У Європі набирають популярність чіпси з медуз

26 травня 2018, 11:10
Вчені знайшли спосіб швидкого перетворення м'яких щупалець медуз в хрусткі снеки

Медузи стали закускою до пива. Фото

Європейці не звикли вживати медуз в їжу , а в Азії вони вже вважаються загальновизнаним делікатесом .

Ймовірно , для європейців вони не так вже й добре підходять в якості їжі , але датські вчені взялися виправити це .

Вони знайшли спосіб швидкого перетворення м'яких щупалець медуз в хрусткі снеки . Іншими словами , вони зробили чіпси з медуз.

Чіпси були створені за допомогою етанолу . Матіас П. Кляузен , докторант з Університету Південної Данії в Оденсе , вважає , що такий продукт може викликати гастрономічний інтерес .
Медуза на 5 відсотків складається з білка і на 95 відсотків з води .

Вони мають низьку кількість калорій і майже не містять жирів . Крім того , медузи багаті вітаміном B12 , магнієм , фосфором , залізом і селеном .

Про те, як вчені друкують фігури з води, дивіться на відео нижче: