Страхітливий десерт на Геловін: печиво "Пальці відьми"

30 жовтня 2020, 18:10
Це святкове печиво виглядає дуже натуралістично

"Відьмині пальці" на Геловін

Геловін щорічно відзначають 31 жовтня, в переддень Дня всіх святих. Ми вже ділились рецептами оригінальних страв до цього свята. Сьогодні розповімо, як спекти печиво у вигляді людських пальців. Готується воно досить просто, виглядає ефектно, та й на смак виходить відмінним.

Печиво "Пальці відьми" на Геловін

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 430 ккал на 100 г

"Відьмині пальці" на Геловін

Реклама

Складові:

  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 300 г
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1/2 ч.л.
  • Мигдаль – 100 г
  • Шоколад темний – 50 г
  • Шоколад білий – 50 г
  • Вишня морожена – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо масло з цукром, яйцем, ванільним цукром і добре розтираємо.
  2. Додаємо половину борошна і розпушувач, знову розтираємо.
  3. Посипаємо борошном, змішуємо все в густу еластичну грудку, кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на півгодини.
  4. Робимо "нігті". Мигдаль опускаємо в киплячу воду на півхвилини, охолоджуємо і очищаємо від зовнішньої плівки.
  5. Для "бруду під нігтями" темний шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо 100 мл води.
  6. Білий шоколад розтоплюємо для приготування "кісток".
  7. Робимо "кров". Вишню кладемо на сковороду, посипаємо невеликою кількістю цукру, прогріваємо до повного розчинення цукру і пробиваємо блендером.
  8. Остигле в холодильнику тісто поділяємо на маленькі шматочки, з яких ліпимо щось, що нагадує пальці, з одного боку можна зробити потоншення, нібито це кістка. З іншого боку тісто злегка придавлюємо, намазуємо "брудом" і прикладаємо "ніготь".
  9. Готові пальці розміщуємо на деку, покритому папером для випічки.
  10. Випікаємо 15 хвилин при 180 °C. Дістаємо, охолоджуємо, обмазуємо білим шоколадом "кістки" і наносимо "кров". Хрустимо.

Раніше ми ділилися рецептами простих та смачних коктейлів на Геловін-2020.