Унікальний напій: винороб з Хорватії влаштував льох на морському дні

16 травня 2017, 12:21
За амфору вина в підводній виноробні просять до 9300 гривень

У Хорватії туристів приваблюють вином з амфор, піднятих з морського дна.

Підводний льох на глибині 20 метрів влаштував місцевий винороб Іво Сеговіч. Саме тут, в Малостонскій затоці, винороб витримує сонячний напій – протягом двох років. Спочатку Сеговіч опускав на дно звичайні скляні пляшки, але вони не витримували тиску. Тому винороб вирішив використовувати глиняні амфори – за античним методом.

Реклама

Виявилося, температура в затоці весь рік тримається на ідеальних для вина відмітках – 15-17 градусів. Сомельє кажуть, що за рахунок цього напій має особливий смак.

"У нього хороший червоний, рубіновий колір, аромат стиглих фруктів, слив і трохи вишні. Гарне, м'яке, ніжне, збалансоване вино, має дуже приємний післясмак", – говорить сомельє Дарко Дабич.

Ідеальне місце для дозрівання вина перетворилося і у велику туристичну принаду. Тепер Іво водить сюди на екскурсії гостей з усього світу.

Реклама

За амфору вина в підводній виноробні просять до 9300 гривень. До кожної проданої додають інструкцію – як правильно відкоркувати це вино і з чим його краще вживати.