Померло п'ятеро людей: в Україні помічена вбивча інфекція

11 серпня 2018, 15:01
Лікарі закликали бути обережними з продуктами на ринках

Риба може бути небезпечною. Фото&lt

Українські експерти в сфері здорового харчування і медики назвали ТОП – 3 продукти , які через неправильне зберігання можуть стати смертельно небезпечними .

На першому місці рейтингу продуктів із суворим температурним режимом зберігання – риба . У 2018 році від ботулізму вже померло п'ятеро українців.

" Риба не може зберігатися під сонячними променями без холодильника . Вона ще холодна , але зараз спека +30 . Такий продукт може зберігатися і при плюсовій температурі , але максимум при + 1 , + 2 " , – розповідає експерт із захисту прав споживачів Михайло Шарковий .

Реклама

Продавщиці виправдовуються: риба розморожується, щоб господині могли відразу після покупки готувати її.

Харчова небезпеку літнього сезону номер два – м'ясо. Коли купуєте на ринку чи в магазині, зверніть увагу на показники термометра в холодильнику.

"Не можна купувати м'ясо з холодильника, в якому був порушений температурний режим. Якщо ж у ньому немає термометра, придивіться, чи є конденсат. Його наявність свідчить про те, що температура зберігання продукту порушена", – продовжує експерт.

Третя позиція нашого рейтингу – курячі яйця. Вони повинні зберігатися в холодильнику. На ринку такого ми не знайшли.

"Яйця повинні зберігатися тільки в холодильній камері до +6 градусів, а зараз +30. Це порушення", – констатує Михайло Шарков.

Нагадаємо
ТОП-6 найбільш поширених міфів про їжу. Крім того, ми писали, які продукти не можна їсти щодня.

Дивіться відео: яка їжа нас вбиває – ТОП-3 найбільш небезпечних продуктів