Уляна Супрун розповіла, чому варто їсти бобові

13 листопада 2018, 16:28
В.о міністра охорони здоров'я привела багато переконливих доказів

Сочевицю назвали найкориснішою. Фото: pixabay.com

Голова МОЗ України Уляна Супрун порадила урізноманітнити свій раціон і включити в нього страви з бобових. 

"Люди, які регулярно вживають бобові, мають на третину нижче ризики появи діабету 2-го типу", – заявила в.о. міністра охорони здоров'я України. 

Реклама

Результати багатьох досліджень показали, що дотримання дієти, багатої бобовими, пов'язане не тільки із запобіганням діабету, але і з більш низьким ризиком появи ожиріння, високого кров'яного тиску, високого рівня холестерину, хвороб серця та інсульту.

"Якщо ви до цього не споживали багато бобових – варто збільшувати їх кількість у раціоні поступово. За рахунок високого вмісту клітковини вони здатні викликати здуття і біль у животі", – порадила Уляна Супрун.

Щоб отримувати максимальну користь від бобових без дискомфорту для організму, вам варто:

Реклама
  1. Перед приготуванням їх потрібно замочувати і кілька разів промивати водою. Це допоможе позбутися від короткоцепочечних вуглеводів, які погано всмоктуються в кишечнику і сприяють утворенню газів.
  2. Не поєднуйте бобові з іншими продуктами, які можуть викликати здуття, наприклад, капустою.
  3. Для кращої біодоступності заліза краще готувати бобові з томатом або лимоном.

Нагадаємо, раніше ми писали, кому корисно їсти квасолю. Ми також ділилися рецептом італійського супу мінестроне з квасолею.

Дивіться відео, як приготувати корисний бобовий сніданок: