Вчені з'ясували, чому шкідливо пити гаряче під час застуди

27 травня 2018, 04:04
Рясне пиття активно виводить токсичні речовини, що утворюються в процесі життєдіяльності бактерій і вірусів

Лікуватися потрібно правильно. Фото

Вчені попереджають, під час застуди ніколи не пийте гарячі напої.

Пити потрібно обов'язково, рясне пиття активно виводить токсичні речовини, що утворюються в процесі життєдіяльності бактерій і вірусів. Рекомендований добовий обсяг – до трьох літрів рідини: це може бути просто тепла вода, відвар трав, теплий бульйон.

По-друге, запам'ятайте: чай або молоко, в яких ви розчиняєте мед, знищують його цілющі властивості. Запивати мед гарячим напоєм теж безглуздо – і з точки зору користі, і в плані смакових переваг продукту.

По-третє, забудьте про лимони та інші цитрусові на час хвороби – вони містять корисний вітамін С у величезній кількості, але засвоюється цей вітамін лише здоровим організмом. Кислоти, яких в цитрусових теж предостатньо, служать сприятливим середовищем для вірусів, як і цукровий наліт від солодкого чаю, що осідає на слизовій рота і глотки.

Лікувальна дія перш визнаних корисними засобів, таких як молоко або малина, теж під сумнівом. Плюс молока – це його сечогінна дія, в теплому вигляді воно може знизити відчуття першіння в горлі і заповнити нестачу калію. Занадто ж жирне молоко дає непотрібні при хворобі калорії і живильне середовище бактеріям, а не знищує їх. Що стосується малини, краще вжити не ягоди, а листя цього чагарника, додавши їх у відвар трав або заваривши окремо. Пити теплим!

Парадокс, але підтале морозиво при ангіні, як показують дослідження, може надати лікувальний ефект, загартовуючи мигдалини. Але все добре в міру: перевіряючи дієвість цього способу, не їжте морозиво твердими крижаними шматками в великій кількості і при високій температурі.

Нагадаємо, експерти дали пораду як швидко впоратися з застудою, що починається.