Вчені з'ясували, чому курці багато їдять

8 квітня 2018, 02:45
Відчуття голоду при палінні може бути викликано активізацією роботи серцево-судинної системи через звуження судин

Чехія бореться з курінням. Фото з відкритих джерел

Дослідники прийшли до висновку, що курці споживають більш щільну за кількістю калорій на грам їжу, ніж ті, хто ніколи не курив або зав'язав зі шкідливою звичкою. У такої реакції організму на сигарети може бути декількох причин.

Вчені провели дослідження, в ході якого з'ясувалося, що енергетична цінність їжі, яку споживає людина, залежить від того, курить вона чи ні. Так, курці-учасники експерименту поглинають близько 2,02 кілокалорій на один грам їжі, при цьому ті, хто ніколи не курив, – всього 1,79, пише Life.ru.

Експерти підкреслили, що курцям слід звернути особливу увагу на якість прийнятої їжі, адже з урахуванням того, що вони в цілому їдять менше, їх їжа може містити набагато більше жирів і вуглеводів, повідомив телеканал "360".

Відчуття голоду при палінні може бути викликано активізацією роботи серцево-судинної системи через звуження судин, яка, в свою чергу, провокує викид енергії і її витрату. Нікотин також діє і на шлунок, викликаючи збільшення секреції шлункового соку. Це призводить до посилення роботи травлення і викликає відчуття, що весь час хочеться їсти. Можливою причиною почуття голоду є і стрес, оскільки це умовний рефлекс, і напруга, пов'язана з ним, часто знімається "заїданням" неприємностей і штучним розслабленням за допомогою нікотину.

Таким чином, стимулюючий вплив тютюну на активну вироблення шлункового соку викликає подразнення шлунка, що сприяє активізації роботи травлення і появи апетиту, який приглушується вживанням великої кількості їжі. Всі ці реакції організму призводять до збільшення маси тіла та ожиріння, про шкоду якого лікарі говорять не менше, ніж про згубний вплив куріння.

Раніше вчені розповіли, чим небезпечне пасивне куріння.

Також вчені прийшли до висновку, що куріння старить людей.