Вчені з'ясували, що шампанське корисне для серця

18 червня 2015, 04:30
Ігристе вино не тільки не шкодить, а й благотворно впливає на здоров'я

Ігристе вино покращує самопочуття. Фото: feelgood.ua

В результаті нового дослідження, вчені з університету Рідінга (Велика Британія) виявили, що в шампанському міститься поліфенол – хімічна речовина, яка розширює кров'яні судини і збільшує кровопостачання серця і мозку, тим самим, знижуючи небезпечна напруга.

За словами вчених, пара келихів шампанського в день зменшує ризик серцевих захворювань, а також роблять благотворний вплив на стінки кровоносних судин. На думку дослідників, це відноситься і до більш дешевих сортів ігристих вин.

Реклама

Поліфенол підвищує рівень окису азоту в крові, що сприяє розширенню судин. Рівень вмісту поліфенолу високий в червоному вині, але не в білому. А шампанське найчастіше робиться з суміші різних сортів саме червоного винограду – піно меньє, піно нуар і білого шардоне.

Поліфенол також міститься в чаї, оливковій олії, цибулі, брокколі і чорниці.