Вчені створили пиво з молока

15 квітня 2018, 11:45
Молочний алкоголь може з'явитися на ринку протягом декількох років

Свіже пиво. Фото: pixabay

Исследовательская группа под руководством Сэма Алкейна, доцента кафедры исследования пищевых продуктов университета Корнелл в штате Нью-Йорк, создала алкогольный пивной напиток из кислой сыворотки.

Если опыты будут успешными, и если продукт получится вкусным, это будет означать создание нового типа алкогольного напитка.

Реклама

Это также поможет решить проблему утилизации кислой сыворотки, побочного продукта при производстве греческого йогурта на предприятиях штата Нью-Йорк.

Как сообщается в пресс-релизе университета, кислая сыворотка имеет очень ограниченные возможности выгодного применения. С ней имеют дело такие компании, как Chobani и Fage, где при производстве греческого йогурта с высоким содержанием протеина отделяют сыворотку.

Алкейн , колишній менеджер по розробці продуктів компанії Miller Brewing Co. , сподівається , що молочна кисла сироватка може приєднатися до списку інших сільськогосподарських продуктів , з яких виробляють алкогольні напої . До них відносяться ячмінь , кукурудза і жито ( для пива і спиртних напоїв ) , виноград , яблука та інші фрукти для сидру і вина .

Реклама

"Виробництво пива крутиться саме навколо цих продуктів, але молочні продукти взагалі не згадуються в цьому списку. Якби ми могли перетворити сироватку в те, що люди хотіли б пити, це відкрило б абсолютно нові економічні можливості для підприємців і пивоварів, а також для вивчення і впровадження інновацій", – заявляє Алкейн

До теперішнього часу Алкейн і його колеги успішно зробили сироваткове пиво з низьким вмістом алкоголю з кисло-солоним смаком, схоже на один з німецьких сортів пива. У ньому всього 2,7% алкоголю, це приблизно половина того, що міститься в стандартному американському лагері, такому як Budweiser. Зроблено також напій, схожий на смак на пульке, традиційний мексиканський напій з агави.

Дослідникам в Корнелл доводиться долати деякі перешкоди, наприклад, з'ясовувати, як перетворити цукор кислої сироватки, лактозу, в спирт. Традиційні пивні дріжджі не працюють, тому Алкейн і його команда експериментують з іншими методами, щоб зробити кислу сироватку ферменованою.

Проте, Алкейн вважає, що молочний алкоголь може з'явитися на ринку протягом декількох років.


Про те, як зварити пиво вдома, дивіться на відео нижче
: