Вчені відкрили неймовірну властивість української страви

3 березня 2018, 15:30
Експеримент провели в Національному медичному університеті Великобританії

Борщ. Фото: pixabay

Дослідники Денис Мур і Ендрю Рігал з Національного медичного університету Великобританії провели експеримент, в якому взяли участь 100 жінок різного віку і комплекції. Протягом місяця жінкам пропонувалося вживати борщ з буряком і томатами чотири рази на тиждень. При цьому підкреслюється, що інших змін в раціоні піддослідних не було, повідомляє Sputnik.

За даними видання, в ході експерименту порядку половині учасниць експерименту вдалося скинути п'ять зайвих кілограмів, а сім дівчат схудли на десять кілограмів.

У зв'язку з цим дослідники зробили висновок, що використовуваний в процесі приготування борщу буряк покращує метаболізм. Таким чином, вживання борщу може сприяти позбавленню від зайвих кілограмів без обмежень в їжі і фізичних навантажень.

Нагадаємо,
в Україні дорожчає борщ: названі найдорожчі овочі

Буряк впевнено зміцнює статус найдорожчої позиції " борщу " , до того ж , саме він в порівнянні з минулим роком подорожчав найбільше – майже в 2 рази , до 5-6 грн за кілограм . На другому місці за вартістю залишається морква – її на оптових ринках України можна купити за 4,5-5,5 грн / кг , що в 1,5 рази дорожче , ніж рік тому .

Крім того, ми писали рецепт корисного борщу в мультиварці.


Дивіться відео , як приготувати колумбійський картопляний суп :