Вчені знайшли позитивний вплив алкоголю на здоров'я людини

28 липня 2017, 11:16
Помірне вживання вина три-чотири рази на тиждень зменшувало ризик розвитку діабету

Особливо корисне вино. Фото:

Люди , які п'ють три – чотири рази на тиждень , з меншою ймовірністю можуть захворіти на діабет типу 2 , ніж ті , хто ніколи не п'є . Це з'ясували датські дослідники , передаєBBC.
У дослідженні , в якому взяли участь більше 70 тисяч осіб , говориться , що вино особливо корисне , можливо , через те , що воно відіграє певну роль в наданні допомоги в лікуванні цукру в крові .

При цьому експерти відзначили , що це не дає " зелене світло " , щоб люди стали пити більше .

" Ми виявили , що частота вживання алкоголю залежить від кількості споживаного алкоголю " , – прокоментував професор Янне Толструп з Національного інституту охорони здоров'я Університету Південної Данії.
Приблизно через п'ять років учасники дослідження пройшли спостереження , і в цілому у 859 чоловіків і 887 жінок групи розвинувся діабет – або 1 -й , або більш поширений тип 2 .

Дослідники прийшли до висновку , що помірне вживання вина три – чотири рази на тиждень зменшувало ризик розвитку діабету у жінок на 32 % , і на 27 % у чоловіків , в порівнянні з тими , хто вживав алкоголь менше одного разу на тиждень .