Вчені знайшли ще одну причину довголіття

24 травня 2015, 04:51
Вчені відзначили, що жирні кислоти, що містяться в морепродуктах, вкрай важливі для серцевого здоров'я

Жити можна більше 100 років. Фото: bolshoyvopros.ru

Вчені знайшли чергову причину довголіття, яка пов'язана з вживанням морепродуктів. Вони з'ясували, що у любителів риби ризик померти в літньому віці від серцевого нападу на 30 відсотків нижче, ніж у тих, хто майже не їсть її . В цілому , що віддають перевагу дарам моря живуть довше за інших мінімум на два роки, повідомляє "Экономические известия".

До такого висновку прийшли фахівці Гарвардського університету ( штат Массачусетс, США) , завершивши багаторічне дослідження , в якому взяли участь три тисячі американців у віці від 65 років і старше, інформує news.еizvestia.com .

Реклама

Літніх чоловіків і жінок умовно розділили на дві групи. У першій були ті, хто віддають перевагу морепродуктам , у другій ті, в чий раціон риба входить вкрай рідко. Добровольцям систематично вимірювали тиск , призначали аналізи крові та інші процедури .

Згідно з отриманою статистикою, любителі морепродуктів на 30 відсотків рідше страждали від серцево -судинних захворювань , чим ті, хто не вживають рибу . Крім того, дослідження показало , що організм у представників першої групи в цілому міцніший .

Вчені відзначили , що жирні кислоти, що містяться в морепродуктах, вкрай важливі для серцевого здоров'я і, дійсно, сильно впливають на якість і довжину життя. При цьому організм отримує достатньо цінних кислот, якщо вживати всього лише дві -три порції жирної морської риби в тиждень .