Турецькі коржі піде: рецепт з м'ясним фаршем і овочами

4 листопада 2019, 14:00
Відкритий пиріг піде часто називають турецької піцою

Піде – це національна турецька страва , яка схожа на піцу. Форма піде нагадує човник з м'ясним фаршем, але начинка дуже соковита через велику кількість у ній овочів: цибулі, зелені, помідорів.

Дивіться відео, як приготувати смачну піцу:

Реклама

Іншим поширеним варіантом є піде із сиром і яйцем.

Читайте також:

Реклама

ПІДЕ з м'ясною начинкою

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Реклама

Для опари:

  • 11 г сухих дріжджів
  • 100 мл води
  • 1 ст.л. борошна

Для тіста:

  • 1 кг борошна
  • 1 ст. л. без верху солі
  • 550 мл води
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • опара

Для начинки:

  • 1 кг жирного яловичого фаршу
  • 1 болгарський перець, запечений на грилі
  • 1 помідор
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 0,5-1 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1,5 – 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сушеної м'яти
  • 3 ст. л. подрібнений свіжої кінзи
  • 3 ст. л. подрібненої свіжої петрушки
  • 1 ст. л. свіжої подрібненої м'яти
  • 150 мл води

Для змазування:

  • 1 яйце
  • 70 г розтопленого вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Зробити опару: в мисці дріжджі залити теплою водою, розмішати до розчинення, додати 1 ст. л. борошна, розмішати, залишити на 10-15 хвилин для брожженія.
  2. У чашку кухонної машини з насадкою "гак" всипати 1 кг борошна, сіль, влити теплу воду, рослинну олію, дріжджову опару. Замісити тісто. Тісто має бути не липким і м'яким. Прикрити кришкою або вологою серветкою і прибрати в тепле місце для підйому на 1,5 години.
  3. Поки підходить тісто, приготуйте начинку.
  4. До чашку покладіть яловичий фарш, дрібно нарізані помідор, ріпчасту цибулю й запеченій перець без шкірки, посолити, поперчити, додати зелень. Ретельно перемішати, поступово додаючи воду (вона додасть соковитість нашій начинці).
  5. Готове тісто розділити на 20 шматків. Шматочки розкачати в овальні коржики завдовжки приблизно 10 см. Рівномірно розподілити фарш по тісту, не доходячи до країв 1 см. Загнути краї тіста (1,5-2 см) на фарш, сформувавши піде у вигляді "човників".
  6. Піде перекласти на листи, застелені папером для випічки, змастити збитим яйцем, і поставити запікатися в розігріту до 230 °С духовку на 15-20 хвилин.
  7. Гарячі піде змастити розтопленим вершковим маслом і відразу ж подавати.

Як обрати фарш для ПІДЕ

  • Консистенція фаршу не маєбути пастообразною. В іншому випадку його зробили із зіпсованого м'яса, яке вже встигло втратити пружну структуру волокон.
  • Понюхайте фарш перед купівлею: він не повинен погано пахнути. Кислуватий і злегка металевий запах – теж табу.
  • Звертайте увагу на колір фаршу. М'ясо не має бути завітряним.
  • Якщо з фаршу виділяється волога – значить, до нього додали занадто багато води з метою заробити на вазі. Також рідина з'являється від того, що фарш заморожували.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати соковиті чебуреки на заварному тісті . "Сьогодні" також ділилися рецептом слойок із курячим м'ясом .