Три продукти, які не можна поєднувати в стравах

22 грудня 2018, 08:00
Одночасне вживання деяких продуктів порушує обмінні процеси

Салат "Капрезе" може бути шкідливим для здоров'я Фото: jcstudio / Freepik

Всі ми знаємо про те, що багато продуктів не можна поєднувати між собою. Однак є найбільш шкідливі комбінації, яких слід уникати.

Помідори і сир. Це поєднання перевантажує підшлункову залозу і печінку. А кислоти, які входять до складу томатів, вступають в реакцію з кальцієм, що містяться в білому сирі, створюючи специфічні відкладення в наших суглобах. Звичайно, не потрібно повністю виключати помідори сир зі свого меню, але занадто часто вживати ці продукти разом не варто.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Смажена картопля і яйця. При смаженні картопля утворює велику кількість крохмалю і канцерогенних речовин, тому погіршувати ситуацію ще і білком з яйця може бути небезпечно.

Печиво і молоко. Якщо запивати солодку випічку (печиво, пиріжки або булочки) молоком або какао, ви ризикуєте отримати печію і неприємне бродіння в шлунку.

Реклама

В цілому, дієтологи вважають, що молоко потрібно вживати окремо від інших продуктів. Винятком може бути тільки чорна кава.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали десять причин починати свій день з вівсяної каші.