Торт без випікання: простий і смачний рецепт

16 травня 2016, 12:43
Виходить ніжний десерт з горіхами і ягодами

Як відомо, десерти мають дивовижну властивість піднімати настрій і створювати неповторну атмосферу спілкування. Найчастіше приготування солодкого вимагає використання безлічі технік.

У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна" поділилися рецептом приготування ніжного сирного торта, який не вимагає випікання.

Реклама

"Це дуже смачний і ніжний десерт з горіхами і ягодами, але найголовніше – його не потрібно випікати", – поділився телеведучий каналу "Україна" Олексій Суханов.

Складові:

Нижній шар:

Реклама

Печиво "Топлене молоко" – 1 уп.
Масло вершкове розм'якшене (72% -82,5) – 120-150 г
Горіхи волоські – 50-70 г

Другий шар:

Сир 9% – 500 г
Вершки кондитерські – 400 г
Желатин – 20 г
Вода – 150 г
Цукор – 160 г

Реклама

Верхній шар:

Свіжі або заморожені ягоди (вишня, смородина) – 300 г
Цукор – 80 г
Желатин – 20 г
Вода – 300 г

Приготування першого шару

1. Беремо пісочне печиво і перемелюємо його на блендері до пісочної крихти. Можна розтовкти руками, але дрібно не вийде. Як варіант, можна покласти печиво в кульок і розкачати качалкою.

2. Горіхи волоські обсмажити на сковороді до появи запаху.

3. Покришіть горіхи ножем. Багато господинь розминають горіхи качалкою, але в цьому випадку цей метод не підходить, тому що горіхи будуть маслянистими, а нам потрібні сухі.

4. У розм'якшене вершкове масло втручаємося крихту печива і горіхи. Формуємо тісто.

5. Беремо роз'ємну круглу форму – тортівницю. Дно форми вистилає пергаментом.

6. На дно форми викладаємо тісто і утрамбовуємо його по дну тортівниці. З цього ж тесту формуємо бортики висотою до половини тортівниці.

7. Форму з тістом ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.

Тим часом готуємо другий шар.

8. Желатин замочіть в 50 мл холодної води. Для другого і для третього шару в різних ємностях.

Беремо кухлик. Матеріал ковша не має значення, можна навіть в жаростійкому склі. Варимо в ньому з 160 г цукру і 150 г води – сироп. Спочатку гарненько перемішати і нехай вариться на маленькому вогні.

За консистенцією сироп повинен вийти як рідкий мед. Варимо сироп до такої міри, щоб формувався м'який кульку.

9. У гарячий сироп виливаємо желатин і заважаємо до повного розчинення желатину. Відставляємо остигати.

10. Сир перетираємо через сито, щоб він був розсипчастим, без грудочок. Замість сита можна використовувати блендер.

11. У сир додаємо вершки. Вершки повинні бути охолодженими. Якщо використовуємо кондитерські вершки, то їх температура не важлива. Збиваємо міксером.

12. Обидві рідини (1 – сир і вершки і 2 – сироп з желатином) змішуємо. Вони обов'язково повинні бути однакової температури. В іншому випадку желатин буде застигати пластівцями.

13. Дістаємо з холодильника формочку з тестом.

14. Виливаємо в формочку отриману сирну суміш.

15. Лопаткою або ножем разравниваем суміш і ставимо в холодильник на 40-60 хвилин.

Приготування верхнього шару

16. Беремо заморожені ягоди або свіжі (якщо сезон): вишню і смородину. Якщо немає, можна спробувати вишню, консервовану у власному соку. Яблука та груші краще не використовувати, вони безбарвні. Можна зробити з соків, наприклад апельсинового і потім прикрасити часточкою апельсина.

17. Беремо каструлю з будь-якого матеріалу. Наливаємо 300 мл води, кидаємо 300 г ягід і цукор. Варимо компот: воду з ягодами доводимо до кипіння і тримаємо на маленькому вогні ще 10 хвилин.

18. Ще в гарячий компот вводимо, раніше замочений желатин і перемішуємо.

19. Ми залишаємо компот з желатином остигати.

20. Дістаємо з холодильника два вже застиглих шару нашого торта і виливаємо останній. Обов'язково виливати вже остиглий компот, щоб не розтопити нижні шари.

21. Ставимо в холодильник ще на 30-60 хвилин.

22. Дістаємо з холодильника готовий торт. Круглий торт ріжемо трикутними порційними шматочками. Один шматочок викладаємо на тарілку і прикрашаємо листочком м'яти, поруч кладемо пару ягід. Торт готовий до вживання.