ТОП-5 новорічних коктейлів на основі шампанського

31 грудня 2015, 16:17
Як можна урізноманітнити новорічний стіл

Фото: cosmo.ru

Загадуй бажання не з шампанським, а з коктейлем на його основі!

"Помаранчеве щастя"

Реклама

СКЛАДОВІ:

60 мл свіжого апельсинового соку

150 мл охолодженого шампанського, проссеко або будь-якого сухого ігристого вина

Реклама

15 мл сиропу "гренадин"

ЯК ЗМІШАТИ: Налий в келих сік, потім повільно – шампанське або ігристе вино, і в останню чергу – гренадин. Не переборщи з сиропом, інакше коктейль вийде занадто солодким.

"Гірка класика"

Реклама

СКЛАДОВІ:

кубик коричневого цукру

5-10 мл будь-якого біттера (гіркої настоянки на основі трав, лікарських рослин і прянощів)

120-150 мл охолодженого шампанського

цедра лимона

ЯК ЗМІШАТИ: Поклади кубик цукру на блюдце і акуратно залий його біттером: так, щоб цукор добре просочився настоянкою. Тепер кинь його в високий келих і вливай шампанське. Для прикраси використовуй фігурно зрізану цедру лимона.

"Гранатовий рай"

СКЛАДОВІ:

5-6 зерняток граната

30 мл гранатового лікеру

120-150 мл охолодженого шампанського

ЯК ЗМІШАТИ: Лікер додасть коктейлю приємний кислуватий смак. Залий їм гранатові зернятка на дні келиху, а потім додай шампанське.

"Яблучний ульот"

СКЛАДОВІ:

один кубик цукру

будь-який біттер ("Ангостура", "Апероль", "Кампарі", "Егермейстер", "Бехеровка")

30 мл яблучного сидру

20 мл коньяку

120-150 мл охолодженого шампанського

яблуко

ЯК ЗМІШАТИ: просочені цукор біттером – так само, як описано в рецепті "Гірка класика". Кинь кубик в келих, зверху вилий сидр, коньяк і, зрозуміло, шампанське. Прикрась келих часточкою яблука.

"М'ятні радості"

СКЛАДОВІ:

45 мл золотого рому

20 мл свіжовичавленого лимонного соку

30 г меду, розчиненого в 30 мл води

будь-який біттер

2-3 листочка свіжої м'яти

120-150 мл охолодженого шампанського або вина

ЯК ЗМІШАТИ: Ром, сік, воду з медом і кубиком льоду ретельно перемішай в шейкері і перелити в келих. Потім наповни його шампанським. Капни в коктейль 3-4 краплі біттера і поклади свіжу м'яту.