Теплий салат з буряком, апельсином і горіхами: рецепт дня

17 лютого 2020, 17:39
Незвичайний зимовий салат без майонезу

Салат з буряка і апельсинів

Салат з запеченої буряка з волоськими горіхами і апельсинами обов'язково сподобається любителем оригінальних поєднань. Він не тільки дуже смачний, але і корисний, а калорій містить зовсім мало.

Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсинами і морквою:

Реклама

Читайте також:

Теплий салат з буряком і апельсинами

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 64 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 буряка
  • 2 апельсина
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 пучок петрушки
  • 1 упаковка салатного міксу
  • Сіль і перець – за смаком

Для заправки:

  • 3 ст.л. апельсинового соку
  • 1 ст.л. діжонськой гірчиці
  • 1 ст.л. яблучного оцту
  • 2 ст.л. оливкового масла

Спосіб приготування:

  1. Буряк очистити і нарізати кубиками. Розкласти на фользі, приправити сіллю і перцем, загорнути і поставити в розігріту до 200 °С духовку. Запікати до готовності 60-90 хвилин.
  2. Очистити апельсини, зрізавши шкірку ножем, щоб можна було легше дістати часточки. Їх також слід вирізати ножем, щоб позбутися від шкірки. З решти обрізків апельсина вичавити сік.
  3. Щоб приготувати заправку, необхідно змішати апельсиновий сік, діжонську гірчицю, яблучний оцет, сіль, перець і оливкове масло. Ретельно перемішати соус виделкою.
  4. Готову буряк дістати з духовки і перекласти в салатницю. Заправити половиною отриманого соусу. До буряків додати шматочки апельсина.
  5. Волоські горіхи вимити і підсушити в мікрохвильовці протягом двох-трьох хвилин. Петрушку дрібно нарізати. Покласти зелень і горіхи до буряка з апельсинами, приправити салат сіллю і перцем, перемішати.

Як подавати салат

Викласти на тарілку салатні листя, а зверху – теплий салат з буряка і апельсинів, заправити соусом і подавати до столу.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати дієтичні бурякові млинці . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка, оселедця і апельсинів .