Ситно і смачно: відбивні з грибами, сиром і чорносливом

25 лютого 2019, 13:35
Цю страву можна приготувати на будь-яке свято

Відбивні з грибами і чорносливом

Рецептів відбивних існує величезна кількість. Сьогодні ми розповімо, як запекти яловичі відбивні в духовці з сиром, чорносливом, горіхами, цибулею і печерицями. Найкращим доповненням до них стане свіжа листова зелень.

Відбивні з грибами, чорносливом і сиром

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої вирізки
  • 180 г грибів
  • 120 г цибулі ріпчастої
  • 120 г чорносливу
  • 20 г волоських горіхів
  • 100 г сиру твердого
  • 100 г сметани
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. М'ясо наріжте на шматочки товщиною 2 см і відбийте. Посоліть і поперчіть з двох сторін. Перекладіть до форми для запікання, змащеної олією.
  2. Добре промийте чорнослив, залийте його теплою водою і залиште на півгодини. Ще раз промийте та висушіть.
  3. Викладіть чорнослив на м'ясо в один шар, посипте колотими горіхами.
  4. Обсмажте на сковороді нарізані тонкими скибочками гриби. Додайте нарізану півкільцями цибулю. Посоліть і поперчіть за смаком, готуйте до золотистого кольору цибулі.
  5. Викладіть гриби з цибулею зверху на чорнослив. Змастіть сметаною і посипте тертим сиром.
  6. Запікайте відбивні в розігрітій до 190 °С духовці протягом 40 хвилин або до золотистої скоринки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.

Дивіться відео, як вибрати безпечне свіже м'ясо: