Сметана або майонез: який продукт корисніше

22 січня 2020, 13:18
Сметану готують з вершків, а майонез – з рослинної олії

Сметану краще робити з домашнього молока

Сметана і майонез – такі різні, але такі улюблені і необхідні. Жодне свято не обходиться без цих продуктів, разом або нарізно вони часто потрапляють на наші столи. Як насправді ці продукти впливають на наш організм і з чим їх краще поєднувати?

Реклама

Скільки можна їсти сметани і майонезу

Сметану краще робити з домашнього молока

Дієтолог Людмила Гончарова радить їсти не більше столової ложки сметани в день – це приблизно 30 г. І жирність тут не має особливого значення, адже в промисловому продукті часто присутні консерванти та загусники.

Реклама

Сметани за один прийом можна з'їсти до 200 г. При такій кількості наш організм насичується необхідними жирами. Сметану краще поєднувати з овочами та фруктами, але не крохмалистими. Тобто банани і картопля небажані.

Як перевірити якість сметани і майонезу

Майонез краще готувати домашній

Реклама

Якщо залити майонез гарячою водою, все емульгатори і стабілізатори зберуться зверху товстим шаром. Сметана, яка складається з вершків, повинна повністю розчинятися у воді.

Також можна перевірити якість за допомогою йоду. Просто капніть трохи на майонез або сметану. Якщо стабілізатори є, йод стане темно-синього кольору.

Все залежить від ваших уподобань і кількість спожитого. Якщо хочете, щоб ваша страва зберігалася довше, додавайте майонез. Він до того ж буде консервантом. Якщо хочете відразу вживати натуральний продукт, використовуйте сметану.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачний домашній майонез . "Сьогодні" також писали, як приготувати салатні заправки зі сметани .