Солодкий чай і тістечка: до чого призводить регулярне споживання цукру

14 листопада 2019, 10:53
Вчені провели нове дослідження на мишах

Вчені зясували небезпечні властивості цукру / Фото: Pexels

Регулярне споживання цукру в великих дозах може збільшити ризик запальних захворювань кишечника і зробити згубний вплив на наше здоров'я. Це з'ясували Канадські вчені з Університету Альберти, передає Scientific Reports.

Чи існує безпечна цукрова вата – дивіться відео:

Реклама

Дослідження проводили на мишах, яких постійно годували в основному цукром. В результаті експерименту, вчені виявили підвищену сприйнятливість до хімічно викликаного коліту і важчі симптоми тільки після двох днів дієти з високим вмістом цукру в порівнянні з тими мишами, хто дотримується збалансованої дієти.

Реклама

Читайте також:

Вчені пояснили це тим, що цукор активував розвиток хвороботворних бактерій. У той же час продукти життєдіяльності бактерій вільно переміщаються з кишечника в інші частини організму.

Дослідники попереджають, що подібне може привести до розвитку інших серйозних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і Паркінсона.

Реклама

Раніше ми з'ясовували, як правильно вибрати масажиста і зберегти здоров'я.