Вчені зясували небезпечні властивості цукру / Фото: Pexels
Регулярне споживання цукру в великих дозах може збільшити ризик запальних захворювань кишечника і зробити згубний вплив на наше здоров'я. Це з'ясували Канадські вчені з Університету Альберти, передає Scientific Reports.
Чи існує безпечна цукрова вата – дивіться відео:
Дослідження проводили на мишах, яких постійно годували в основному цукром. В результаті експерименту, вчені виявили підвищену сприйнятливість до хімічно викликаного коліту і важчі симптоми тільки після двох днів дієти з високим вмістом цукру в порівнянні з тими мишами, хто дотримується збалансованої дієти.
Вчені пояснили це тим, що цукор активував розвиток хвороботворних бактерій. У той же час продукти життєдіяльності бактерій вільно переміщаються з кишечника в інші частини організму.
Дослідники попереджають, що подібне може привести до розвитку інших серйозних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і Паркінсона.
Раніше ми з'ясовували, як правильно вибрати масажиста і зберегти здоров'я.