Скоро сезон: вчені розповіли про небезпеку шашлику

24 березня 2018, 11:11
Фахівці впевнені, що м'ясо, приготоване на відкритому вогні, може нашкодити здоров'ю людини

Шашлик. Фото: pixabay

Науковий співробітник Ганг Луї поділився інформацією на зборах в Американської асоціації. Розглядалися питання серцевих захворювань. У своїй презентації вчений з Гарварда розповів про шкоду м'яса на мангалі.

Він стверджує, що воно може викликати гіпертонію.
Дослідники в ході докази цього факту спостерігали за сотнею підлітків 12-16 років, які не були знайомі з підвищеним тиском, діабетом, серцево-судинною недостатністю і, куди гірше, онкозахворюваннями.

При цьому, вчені порівнювали показники тих, хто їв м'ясо, приготоване на мангалі, практично через день і тих, хто балував себе лише пару раз в тиждень. Тиск у перших був на 17% вище. Кількість з'їденого м'яса значення не мала.

У зв'язку з такими показниками фахівці радять утримуватися від частого вживання м'ясних виробів, приготованих на вогні при високих температурах, щоб уберегти себе від ризику захворювання гіпертонією.

Раніше вчені виявили одну з основних проблем виникнення хвороб нирок,

Реклама

Також повідомлялося, що літо на Землі стане набагато довшим.

Про те, як вибрати якісний і корисний шашлик, дивіться на відео нижче: