Великодні яйця. Фото: Pixabay
Яйця не підвищують рівень холестерину в крові і багаті на корисні елементи. Три яйця в день – норма здорової людини. Важливо звертати увагу на продукти, які ви вживаєте в їжу разом з яйцями – американські дієтологи оцінили користь і шкоду яєць для людини.
У яєчному жовтку міститься багато холестерину, високий рівень якого в крові підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Здавалося, цілком логічним уникати вживання в їжу продуктів, багатих на холестерин. Однак, недавні дослідження показали, що вплив вживання яєць на рівень холестерину в крові мінімальний .
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Згідно з даними медичних досліджень , стандартна норма – до семи яєць на тиждень . Деякі лікарі стверджують , що навіть вживання двох – трьох яєць в день не несе загрози для здоров'я . Вчені свого часу тестували 88 – річного чоловіка , який протягом тривалого періоду вживав щодня 25 яєць , проте рівень холестерину , як і його загальний фізичний стан були відмінними .
Не всі яйця однакові . Ті , які ми купуємо в супермаркеті – несуть кури , вирощувані на фабриках, які харчуються кормами з біодобавками . Яйця , які несуть кури , що живуть в " природних умовах " – найбільш корисні , оскільки містять набагато вищий рівень Омега – 3 і вітамінів .