Скільки яєць можна з'їсти в свята без шкоди для здоров'я

8 квітня 2018, 15:09
Американські дієтологи оцінили користь і шкоду яєць для людини

Великодні яйця. Фото: Pixabay

Яйця не підвищують рівень холестерину в крові і багаті на корисні елементи. Три яйця в день – норма здорової людини. Важливо звертати увагу на продукти, які ви вживаєте в їжу разом з яйцями – американські дієтологи оцінили користь і шкоду яєць для людини.

У яєчному жовтку міститься багато холестерину, високий рівень якого в крові підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Здавалося, цілком логічним уникати вживання в їжу продуктів, багатих на холестерин. Однак, недавні дослідження показали, що вплив вживання яєць на рівень холестерину в крові мінімальний
.

Згідно з даними медичних досліджень , стандартна норма – до семи яєць на тиждень . Деякі лікарі стверджують , що навіть вживання двох – трьох яєць в день не несе загрози для здоров'я . Вчені свого часу тестували 88 – річного чоловіка , який протягом тривалого періоду вживав щодня 25 яєць , проте рівень холестерину , як і його загальний фізичний стан були відмінними .

Реклама

Не всі яйця однакові . Ті , які ми купуємо в супермаркеті – несуть кури , вирощувані на фабриках, які харчуються кормами з біодобавками . Яйця , які несуть кури , що живуть в " природних умовах " – найбільш корисні , оскільки містять набагато вищий рівень Омега – 3 і вітамінів .

Важливо стежити за тим , що ви вживаєте в їжу разом з яйцями . Наприклад , їжа , багата на жири – масло , сир , бекон , ковбаса – підвищує рівень холестерину в крові набагато більше , ніж яйця . Навіть вуглеводи , що містяться , наприклад , в білому тості , випічці або картоплі можуть збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту .

Про те, як приготувати великодній кекс гугельхопф, дивіться на відео нижче: