Шість причин додати корицю в свій раціон цієї осені

7 вересня 2020, 12:40
Кориця – спеція, яка повинна бути на кожній кухні

Тельці люблять аромат ванілі

Кориця – це пряність, яку роблять із внутрішньої кори дерева кориці. Смужки кори сушать до тих пір, поки вони не згорнуться в рулони, відомі як палички кориці. Потім їх можуть подрібнити в порошок або перетворити на екстракт.

Але кориця – не лише приємна ароматична добавка. Вона має потужні антибактеріальні, антиоксидантні та протизапальні властивості.

Реклама

Кориця знімає нудоту

Тельці люблять аромат ванілі

Кориця благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт і нормалізує його роботу. Щоб позбутися від нудоти за допомогою кориці, потрібно додати паличку прянощі в чай або в інший напій (крім алкогольних).

Реклама

Читайте також:

Кориця містить антиоксиданти

Кориця багата антиоксидантами, такими як поліфеноли. Вони захищають ваш організм від окислювального пошкодження, викликаного вільними радикалами, що сприяють швидкому старінню.

Реклама

Кориця має протизастудні властивості

Кориця зміцнює імунітет

Завдяки дубильним речовинам, залізу, калію, фосфору і цинку в складі, пряність допомагає виробляти антитіла до більшості сезонних вірусних захворювань. Ще в давні часи саме корицею лікували кашель, тонзиліт і нежить.

Дивіться відео, як впливають прянощі на здоров'я людини:

Кориця підтримує правильний метаболізм

Вживання кориці змушує організм набагато інтенсивніше спалювати жир – це підтвердило нове дослідження вчених з Мічиганського університету, США. Вони встановили, що альдегід, який міститься у відомій прянощі, підвищує жировий метаболізм на генетичному рівні.

Кориця покращує роботу мозку

Кориця корисна для профілактики хвороби Паркінсона

Кориця нормалізує тиск, розширює судини, тонізує. Крім того, вона сприяє концентрації уваги.

Вчені пов'язують корицю з поліпшенням функцій мозку. Дослідження на тваринах, опубліковане в Журналі нейроімунної фармакології, показало, що кориця може бути корисною для людей з хворобою Паркінсона.

Кориця захищає від шкідливих грибків

Дослідження Університету Західної Англії в Великобританії показало, що олія кориці пошкоджує клітинну мембрану дріжджів. При цьому вона запобігає утворенню псевдогіфів, ниткоподібних структур, що використовуються дріжджами для поглинання поживних речовин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка пряність повинна бути на кожній кухні, а також повідомляли, які спеції корисні для зміцнення імунітету.