Найсмачніший і найкорисніший салат: рецепт від Світлани Фус

14 грудня 2019, 17:28
Спробуйте страву від дієтолога проєкту "Зважені та щасливі"

Рецепт салату від Світлани Фус

Дієтолог проєкту "Зважені та щасливі" Світлана Фус ділиться простим рецептом смачного салату з гарбузом, кіноа і шпинатом. Дізнайтеся, як приготувати легку і корисну страву на обід або вечерю.

Що приготувати з гарбуза, дивіться в сюжеті:

Реклама

Глядачі продовжують стежити за долею учасників шоу "Зважені та щасливі", а також записувати корисні рецепти від Світлани Фус. Сьогодні пропонуємо приготувати ситний, смачний і корисний салат. Його можна подати як гарнір або як самостійну страву. Салат відмінно підійде як обід з доповненням білкової страви.

Салат з гарбузом і кіноа

Реклама

Інгредієнти:

  • кіноа – 100 гр.
  • вода – 200 мл;
  • гарбуз – 250 гр;
  • шпинат свіжий – 1 упаковка;
  • кедрові горіхи – 1 жменя;
  • пармезан – 50 гр;

Соус:

  • оливкова олія – 1 ст. л .;
  • лимонний сік – 1 ст. л .;
  • мед рідкий – 1 ч. л .;
  • сіль за смаком;
  • перець – за смаком;
  • бальзамічний соус – 1 ч. л .;

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Гарбуз почистити, розрізати на шматки і випікати в добре розігрітій духовці при 200 С 25 – 30 хвилин.
  2. Кіноа відварити відповідно до інструкції на упаковці, попередньо замочивши.
  3. Обсмажити на сухій сковороді кедрові горіхи.
  4. Листя шпинату помити, просушити.

Для соусу: вичавити сік з половинки лимона, додати оливкову олію, мед, сіль, перець і перемішати.

Змішати листя шпинату, гарбуз, нарізаний кубиками, і кіноа. Додати смажені горіхи і пармезан (будь-який твердий). Заправити салат і прикрасити бальзамічним соусом.

Нещодавно ми розповідали, як спекти заливний пиріг з капустою і курячим філе.