Салат з куркою і свіжими огірками: простий рецепт від Джеймі Олівера

10 грудня 2019, 10:00
Легкий, смачний і корисний салат від "Голого кухаря"

"Свіжа, горіхова, злегка пряна заправка домашнього приготування перетворює цей простий курячий салат ", – говорить Джеймі Олівер, відомий британський шеф-кухар.

Дивіться відео, як приготувати салат з куркою і хурмою:

Реклама

Читайте також:

Салат з куркою і огірками

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину + час на охолодження

Калорійність:

  • 553 ккал на порцію

Інгредієнти:

Реклама

Для курки:

  • 1,3 кг курки хорошої якості
  • Кілька горошин чорного перцю
  • Кілька лаврових листов
  • 2 чайні ложки меленого насіння кумина
  • 1 жменя мигдаля

Для заправки:

  • 2 столові ложки знежиреного натурального йогурту
  • 3 столових ложки нежирного майонезу, приготованого з яєць вільного вигулу
  • 2 лимона, сік і цедра
  • 1 огірок, очищений і нарізаний кубиками
  • 1 маленька зв'язка свіжого базиліка, листя порвати руками

Для подачі:

  • 4 великі жмені салатного міксу

Спосіб приготування:

  1. Помістіть курку у велику каструлю, залийте водою, додайте перець і лавровий лист і доведіть до слабкого кипіння. Варіть близько 40 хвилин. Якщо можете, залиште курку остигати в рідини.
  2. Вийміть курку, зніміть шкірку і подрібніть м'ясо. Підсушіть кумін і мигдаль на гарячій сковороді і дайте їм охолонути.
  3. Для приготування заправки змішайте у великій мисці йогурт, майонез і цедру лимона і сік. Додайте курку, огірок, кумін і мигдаль разом з порваним базиліком.
  4. Добре перемішайте і подавайте на подушці з салатного міксу.

Корисна порада

Мигдаль в рецепті можна замінити волоськими горіхами або фундуком. А замість огірків взяти кисло-солодкі яблука.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера . "Сьогодні" також писали, як приготувати салат з грушею і гранатом .