Салат "Цезар" з креветками і помідорами чері

4 квітня 2019, 09:15
Оригінальний варіант класичного салату

Салат "Цезар" з креветками

Легендарний салат "Цезар" вперше приготував 1924 року американець італійського походження Цезар Кардіні. Оригінальна страва складалася з листя романо, крутонів і тертого пармезану, а весь секрет смаку був в заправці. Відтоді з'явилося безліч варіацій "Цезаря". Ми розповімо, як приготувати "Цезар" з смаженими креветками і помідорами чері.

Салат "Цезар" з креветками

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 зубчики часнику, подрібнених
  • 1/4 ч.л. дрібної морської солі
  • 2 ч.л. свіжовичавленого лимонного соку
  • 3/4 ч.л. вустерського соусу
  • 3 ст.л. оливкової олії плюс для обсмажування
  • 4 листи салату романо, тонко нарізаних
  • 200 г помідорів чері, розрізаних навпіл
  • 200 г креветок
  • 4 анчоуси в олії, нарізаних крупно
  • 45 г тертого пармезану
  • Чорний перець

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. У маленькій мисці змішайте часник, сіль, лимонний сік і вустерський соус. Додайте оливкову олію.
  2. Очищені креветки (хвостики можна залишити) обсмажте по 30 секунд з кожної сторони на гарячій сковороді з оливковою олією. Посипте сіллю і перцем.
  3. Викладіть салатне листя на блюдо і збризніть заправкою. Викладіть зверху помідори, креветки і анчоуси і збризніть більшою частиною заправки.
  4. Натерти зверху пармезан, потім полити салат залишками заправки і посипати чорним перцем. За бажанням до салату можна додати грінки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з креветками, авокадо і картоплею. Сайт "Сегодня" також ділився секретами приготування салатів з креветками і авокадо.

Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками і ікрою мойви: