Рулет з курячого філе з овочами і шпинатним соусом: рецепт від Григорія Германа

28 січня 2019, 15:30
Готуємо курячі рулетики з морквою, перцем і сиром

Рулет з куркою і овочами. Фото: facebook.com/germancooks

Телеведучий Григорій Герман готує дієтичний рулет із курячого філе дуже незвичайним способом – відварює в харчовій плівці.

"Головне, щоб на упаковці було написано "Плівка харчова". Тому що вона буває ще "пакувальна". Якщо хіміки уточнюють – значить, це напевно важливо! А все решта страхи – від лукавого! Варіть в плівці яйця пашот, домашні сосиски, ці курячі рулети – все, що спало на думку", – написав ведучий шоу "Свекруха чи невістка" в своєму Facebook.

Реклама

Курячий рулет з овочами і сиром

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 невелика цибулина
  • Морква – 1 середня
  • Перець болгарський – 1 невелика
  • Сир гауда – 50 г (можна замінити будь-яким жовтим сиром)
  • Шпинат свіжий – 150 г (можна замінити замороженим)
  • Вершки 15% – 200 мл (можна жирніше)
  • Олія – 15 г
  • Масло вершкове – 5 г
  • Сіль, перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Розрізаємо куряче філе в горизонтальній проекції, не дорізаючи до кінця. Розкриваємо, як книжку. Накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо до товщини в 5 мм. Бажано без порушення цілісності. Солимо, перчимо філе.
  2. Нарізаємо соломкою моркву і перець. Лук – дрібним кубиком. Обсмажуємо цибулю в суміші рослинної олії і вершкового масла. Додаємо моркву. Потім перець. Обсмажуємо до напівготовності. Залишаємо остигати. Нагріваємо воду до кипіння.
  3. На харчову плівку викладаємо філе, на нього листи шпинату. На них піджарку. Як в суші. Горизонтально, по відношенню до себе. Ми потім всю цю справу згортатимемо. Поверх овочів натираємо на крупну тертку сир. Рясно. Він пов'язуватиме всі інгредієнти і з точки зору смаку, і з точки зору "Ух ти, і не розвалюється!". Звертаємо, як суші, в рулет. Загортаємо щільно в харчову плівку. Як цукерку. Зав'язуючи з одного боку вузлик, прямо з плівки. Зміцнюючи і зав'язуючи з іншого. Ключове слово – щільно.
  4. До киплячої води закидаємо рулети. Варимо хвилин 15. Дістаємо і обов'язково охолоджуємо.
  5. Поки остигає рулет, протушковуємо на сковорідці листя шпинату. Коли воно втратить зовнішній вигляд, вливаємо вершки і уварюємо вполовину. Подрібнюємо блендером, приправляємо.
  6. Знімаємо плівку з рулету. Розрізаємо, сервіруємо з соусом. Насолоджуємося.

"Начинка, як ви розумієте, може бути будь-якою. Головне – спочатку до напівготовності, а потім – в рулет. Дякую, плівко!" – порадив телеведучий.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом рулету з болгарським перцем і сиром. Крім цього, ми розповідали, як зробити шпинатний рулет з лососем.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку за рецептом Григорія Германа: