Різдвяний ег-ног: класичний рецепт від Марти Стюарт

24 грудня 2019, 16:55
Ег-ног – солодкий напій на основі сирих курячих яєць і молока

Яєчний коктейль на Новий рік

Ег-ног – яєчний коктейль, популярний в Європі і Америці. Його готують з додаванням алкоголю і спецій.

Дивіться відео, як зробити домашній яєчний лікер:

Реклама

Ег-ног за рецептом Марти Стюарт дуже густий за рахунок використання вершків. До його складу входять три види алкоголю: бурбон, темний ром і коньяк.

Читайте також:

Реклама

Егг-ніг: класичний рецепт

Час приготування:

  • 30 хвилин + час для охолодження

Калорійність:

Реклама
  • 267 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 6 великих яєць, розділених на жовтки і білки
  • 3/4 склянки супердрібного цукру
  • 2 чашки цільного молока
  • 3 чашки густих вершків, плюс ще для подачі
  • 1/2 склянки бурбона
  • 1/4 склянки темного рому
  • 1/4 склянки коньяку
  • Мелений мускатний горіх – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Жовтки збити в дуже великій мисці. Вони повинні загуснути і посвітлішати.
  2. Продовжуючи збивати, повільно додати цукор. Влити молоко і дві склянки вершків. Додати бурбон, ром і коньяк. Накрити кришкою і поставити в холодильник. Там суміш може зберігатися не більше доби.
  3. Безпосередньо перед подачею збити білки до утворення жорстких піків. Додати їх в ег-ног.
  4. Збити вершки до жорстких піків, підмішати в напій. В якості альтернативи, ви можете додати в ег-ног половину збитих вершків в прикрасити половиною, що залишилася. Посипати мускатним горіхом.

На замітку

Яєчні жовтки і білки в цьому рецепті не обробляються термічно. Тому ег-ног не варто пити вагітним, маленьким дітям і людям похилого віку.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера . "Сьогодні" також ділилися рецептом домашнього шоколадного лікеру .