Рецепти млинців до Масляної: "Двері в рай" від Сумської і манно-вівсянні від Литовченко

8 березня 2016, 09:01
Готувати млинці можна протягом семи днів

Масляна - відмінний привід поласувати млинцями з різноманітними начинками

Масляна – відмінний привід поласувати млинцями з різноманітними начинками. Цього року Масляна починається 7 березня і закінчиться 13-го. Так як свято відзначають з понеділка по неділю, готувати млинці можна протягом семи днів. Існує багато різновидів млинців: солодкі, солоні, прісні, з колесо до воза, гречані, а також фаршировані різними начинками.

Млинці "Райська насолода" від Ольги Сумської

Реклама

На 6 порцій: 1 склянка свіжого молока, 2 яйця, 3-5 ст. ложок борошна, 1 ст. оливкового масла, 1 ст. ложка цукру, сіль на кінчику чайної ложки.

Кроки: В кружку вливаємо молоко і вбиваємо яйця. Збиваючи міксером на середній швидкості, всипаємо поступово борошно. Продовжуючи збивати, вводимо оливкову олію. Додаємо цукор. Солимо. Тісто має прийняти консистенцію средньогустої сметани. Розігріваємо чавунну сковорідку і трохи змащуємо маслом. Ополоником наливаємо на сковорідку тісто. Смажимо 1,5 хв. з обох боків. Готові млинці викладаємо на тарілку і змащуємо кожен вершковим маслом. Можна з'їсти відразу, а можна зробити начинку. Чистимо яблука від шкірки, нарізаємо шматочками, вирізаємо серцевину, додаємо трохи цукру (якщо яблука солодкі, то можна цукор не додавати), і на 3 хв. ставимо в мікрохвильову піч. Виймаємо яблука і розминаємо їх виделкою. Начиняємо млинці яблучним пюре. Зверху через ситечко посипаємо цукровою пудрою. Готуємо шоколадну глазур. Для приготування шоколадної глазурі розтоплюємо в кухлику шоколад зі сметаною або молоком. Поливаємо глазур'ю млинці.

Манно-овсянні млинці від Влади Литовченко

Реклама

Це ніжні млинці без борошна! Вони виходять пишними і при цьому приховують в роті!

Інгредієнти: 1 ст. вівсяних пластівців, 1 ст. манної крупи, 500 мл. кефіру, 3 яйця, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. соди, 1/2 ч.л. солі, 3 ст. л. рослинного масла.

Кроки: Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці. Заливаємо їх кефіром, перемішуємо і залишаємо на 2 години. Яйця збиваємо, додаємо в миску. Додаємо сіль, цукор і соду. Вливаємо олію, перемішуємо. І смажимо млинці.

Реклама

Улюблена начинка: гуцульська або карпатська. Для початку білі сухі гриби потрібно замочити, після – відварити, далі обсмажити з цибулею, а потім перетерти на м'ясорубці. Квасолю також необхідно замочити, відварити і перекрутити на м'ясорубці. Далі ми змішуємо два види інгредієнтів і додаємо червоний гострий угорський перець (паприка гостра). Цією прекрасною начинкою ми і можемо нафарширувати млинці до Масляної. Також в ролі прикраси і для особливого смаку – можна додати смажену цибулю зі шкварками і сметану.

Млинці на кефірі від зірки програми "МастерШеф" Алли Ковальчук

Інгредієнти: Кефір 1,25 л, яйця 5 шт., борошно 900 г, окроп 1,25 л, цукор 250 г, вершкове масло 250 г, сода 18-20 г, сіль 25 г.

Кроки: Збийте до однорідності яйця і влийте кефір. Перемішайте. Додайте цукор. Через сито всипте половину борошна. Додайте соду. Потім додайте решту борошна. Посоліть. Заваріть тісто окропом. Добре перемішайте і залиште на 15-20 хв. Розтопіть і остудіть вершкове масло. Додайте до тесту. Випікайте млинці на добре розігрітій сковороді 1-2 хв. з одного і 30 сек. з іншого боку до золотистого кольору.

Млинці з сьомгою слабосоленою від Ірини Білик

У 150 грам просіяного борошна треба вбити 2 яйця, додати дрібку солі, цукор, 3-4 столові ложки соняшникової або оливкової олії. В отриману суміш влити 300 грам молока. Молоко краще брати ванільне, соєва. Все ретельно перемішати в блендері і смажити на середньому вогні.

Коли млинці готові, приступайте до начинки. Для неї вам знадобиться слабосолона сьомга, будь сирок, несолодкий йогурт, кріп і зелена цибуля. Всі інгредієнти необхідно подрібнити за допомогою блендера. На остигає млинець намазуєте отриману масу.

Млинці з шоколадною пастою Nutella

Інгредієнти: 300 грам борошна (1 велика чашка), 1 ст.л. цукру, дрібка солі, 3 яйця, 1,5 чашки молока, 1 ст.л. топленого і охолодженого масла, Nutella, 1 ч.л. ваніліну

Кроки: Змішайте борошно, сіль і цукор. Вибийте яйця і змішайте з молоком в іншій чаші. Змішайте яєчно-молочну суміш з борошном, цукром і сіллю. Збивайте віночком, поки тісто не стане однорідним. Додайте топленное масло. Поставте тісто в холодильник на 2 години. Розжарте сковороду діаметром 12-15 сантиметрів на середньому вогні. Змастіть сковорідку вершковим маслом. Зніміть сковороду з вогню, додайте трохи вершкового масла. У міру того, як масло буде танути, розподіліть його по всій поверхні сковороди, здійснюючи сковородою обертальні рухи. Налийте на сковороду 1-2 столових ложки тесту. Швидко обертайте сковороду, щоб тісто рівномірно розлилося по всій поверхні сковороди. Поверніть сковороду на плиту і смажте, поки верх млинця не підсохне, а низ не підрум'яниться. Переверніть млинець і готуйте його ще кілька секунд. Немає необхідності зажарювати нижню сторону млинця до коричневої скоринки, однак її необхідно підсушити. Можна і пропустити цей крок в приготуванні млинця, проте в цьому випадку доведеться зажарювати першу сторону сильніше до золотисто-коричневої скоринки, а верх повинен бути сухим і в дірочку. Відразу ж зніміть млинець зі сковороди на тарілку. Якщо ви хочете подати млинці в теплому вигляді, покладіть їх на деко і поставте в духовку. Духовку розігрійте до 100-120 градусів. Покладіть ложку з Nutella на млинець і розподіліть по поверхні. Загорніть млинець трубочкою. Злегка натисніть на млинець, щоб рівномірно розподілити Nutella.