Рецепт запіканки з баклажанів з м'ясним фаршем і помідорами

8 липня 2020, 12:09
Готуємо смачну і незвичайну запіканку з овочів та м'яса

Запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами

Запіканка з баклажанів з м'ясом і помідорами – відмінне рішення для великого сімейного обіду. Фарш для начинки підійде будь-який: яловичий, баранячий, змішаний. Якщо ви плануєте використовувати баранину, додайте трохи більше прянощів.

Запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами

Реклама

Запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 201 ккал на 100 г

Складові:

  • 3 баклажана
  • 400 г м'ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 помідори середнього розміру
  • 1 склянка томатного соку
  • 1 болгарський перець
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 щіпка сушеної м'яти
  • 1 щіпка сушеного орегано
  • Кілька гілочок петрушки
  • 50 мл олії
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Баклажани нарізати кружечками товщиною 1 см. Посолити і залишити хвилин 20, щоб виділився сік і пішла гіркота. Промити і обсушити паперовим рушником.
  2. Нарізати цибулю дрібним кубиком, половину цибулі додати в фарш, перемішати, посолити і поперчити.
  3. Готуємо соус: залишки цибулі потушкувати на олії 3-5 хвилин. Нарізати помідори і перець кубиками. До цибулі додати томати, перець і часник, пропущений через прес, тушкувати ще 5 хвилин і влити томатний сік, посолити і поперчити. Довести до кипіння і вимкнути. Зняти з вогню, присмачити м'ятою і орегано і перемішати.
  4. Тепер збираємо страву перед запіканням: на кожен кружечок баклажана викладаємо трохи фаршу і акуратно ставимо його в форму з високими бортиками. У результаті повинна вийти імпровізована змійка. Заливаємо соусом і випікаємо при 180 °С протягом 45 хвилин.

Як подавати страву

Подавати з гілочками петрушки і свіжим хлібом.

Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати баклажани в духовці з помідорами і сиром . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом рулетиків з баклажанів з горіховою начинкою .