Рецепт суфле з апельсиновою цедрою від Юлії Висоцької

1 листопада 2019, 17:10
Класичний десерт французької кухні

Суфле – французька страва, основу якої складають яєчні жовтки, змішані зі збитими в піну білками. Воно може бути як десертним, так і несолодким.

Дивіться відео, як приготувати грінки "Крем-брюле":

Реклама

Юлія Висоцька поділилася секретами приготування суфле з апельсиновою цедрою в духовці.

Читайте також:

Реклама

Суфле з апельсиновою цедрою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 50 г вершкового масла
  • 45 г борошна
  • 300 мл молока
  • 4 яєчних білки
  • 3 яєчних жовтки
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ст.л. апельсини соку
  • 50 мл апельсинового соку
  • 1 1/2 ст.л. коричневого цукру

Спосіб приготування:

  1. Приготувати соус: розтопити в сотейнику 50 г вершкового масла.
  2. Додати 45 г борошна і кілька хвилин прогріти суміш на плиті, постійно помішуючи. У результаті повинна вийти однорідна маса.
  3. Поступово влити 300 мл цільного молока і, продовжуючи помішувати, уварити все до стану однорідного соусу. Після цього зняти соус з вогню і відставити убік.
  4. Збити білки з дрібкою солі протягом кількох хвилин. Потім додати 1 ст.л. цукрової пудри і продовжити збивати до міцних піків.
  5. З апельсина зняти цедру, вичавити сік, перемішати і додати 1 ст.л. коричневого цукру. По одному ввести жовтки, кожен раз збиваючи суміш на повільній швидкості.
  6. Отриману суміш додати до соусу з борошна та олії, перемішати міксером на невеликій швидкості.
  7. До цитрусової основи спочатку додати невелику кількість збитих білків і ретельно перемішати. Потім викласти білки, що залишилися, і акуратно з'єднати дві маси, перемішуючи зверху вниз.
  8. Форми для випікання змастити розтопленим вершковим маслом і посипати коричневим цукром.
  9. Вилити суфле у формочки, заповнюючи їх на 2/3 об'єму.
  10. Поставити форми з суфле до розігрітої до 180 °C духовки і запікати 15 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці; важливо, щоб суфле як слід піднялося).
  11. Не варто відразу діставати суфле з духовки – нехай постоїть там ще хвилину, щоб не опало.

Порада від Юлії Висоцької

Якщо ви готуєте несолодке суфле, то замість цукру посипте формочки натертим сиром. Також сир додайте замість апельсина і цукру до жовтків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти морквяний кекс з апельсиновою цедрою. "Сьогодні" також ділилися рецептом конфітюра з гарбуза з апельсинами.