Рецепт листкового салату з чорносливом і сиром

27 січня 2020, 17:55
Готуємо святковий салат в порційних креманках

Салат з чорносливом

Листковий салат – відмінне рішення для святкового столу. Ми пропонуємо незвичний рецепт з чорносливом, яблуком, сиром і яйцем. Подавайте салат в прозорих креманках, щоб було видно всі шари.

Дивіться відео, як приготувати "Мімозу" в стаканчиках:

Реклама

Читайте також:

Салат з чорносливом листковий

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 110 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 яйця
  • 50 г чорносливу
  • 1 невелике яблуко
  • 1 ст. л. майонезу

Для прикраси:

  • Горіхи волоські або зерна граната

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити, остудити і почистити.
  2. Першим шаром викласти в дві креманки половину дрібно натертого сиру. Покрити його тонким шаром майонезу.
  3. Потім викласти шар з крупно натертого білка.
  4. Третій шар – натерте на крупній тертці яблуко.
  5. Чорнослив попередньо добре промити, обдати окропом і обсушити. Нарізати на невеликі шматочки і розкласти поверх яблука.
  6. На шар сухофруктів викласти дрібно натертий жовток. Зверху нанести тонкий шар майонезу.
  7. Верхній шар – тертий сир, що залишився.
  8. Прикрасити салат рубаними горіхами або зернами граната.

Корисна порада

Яблуко для салату слід вибирати соковите і кисло-солодке або кисле. Щоб воно не потемніло, збризніть його соком лимона.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вінегрет з чорносливом і квашеною капустою. "Сьогодні" також ділилися рецептом курячих рулетиків з чорносливом і курагою.